Det er en glædens dag, mener Thisteds borgmester Ulla Vestergaard.
Det er en glædens dag, mener Thisteds borgmester Ulla Vestergaard.
19.11.2020 kl. 13.42

Glæde og lettelse i Nordjylland

Restriktionerne ophæves nu for de syv nordjyske kommuner. Det er en glædes dag, for det har været barsk, lyder den umiddelbare reaktion fra Thisteds borgmester Ulla Vestergaard (S).

I dag og i morgen ophæves de restriktioner, som de syv nordjyske kommuner har levet under i fjorten dage. I en pressemeddelelse bekræfter Sundheds- og Ældreministeriet at genåbningen er en realitet:

”På baggrund af nye smittedata og resultater fra sekventeringen af de positive prøver, der viser en faldende tendens af minkvarianter i Nordjylland, vurderer Indsatsgruppen for Covid-19-håndtering, at de fleste lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner kan lempes. Regeringen har besluttet at følge anbefalingen", skriver man.

Det vækker lettelse i hele Nordjylland blandt andet i Thisted hos borgmester Ulla Vestergaard (V).

– Det er en glædens dag. Det er fantastisk. Jeg er lettet og glad og solen skinner i Thy. For det har været barskt. Både for virksomheder, minkavlere, borgere og unge mennesker, lyder den spontane reaktion fra Ulla Vestergaard.

LÆS OGSÅ Medie: Nødbekendtgørelse på social- og sundhedsområdet er på vej

– Det har været 14 dages meget hårdt arbejde. Det har udmøntet sig i dag. Medarbejdere og virksomheder er fri. Virksomhederne har været hårdt ramt, for vi har mange ansatte, der pendler ind i kommunen sydfra. I morgen er det også vores cafeer og restauranter og så videre, siger Ulla Vestergaard.

Tidligere på ugen skrev en samlet kommunalbestyrelse i Thisted en appel til statsminister Mette Frederiksen om at ophæve restriktionerne. Nu er det en realitet. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Glæde og lettelse i Nordjylland Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger