Fælles appel fra Thisteds kommunalbestyrelse. Foto Thisted Kommune
Fælles appel fra Thisteds kommunalbestyrelse. Foto Thisted Kommune
18.11.2020 kl. 14.02

Opråb fra Thisted: Stop Mette

Kommunalbestyrelsen i Thisted har sendt et brev til statsministeren, hvor de opfordrer til, at de ekstraordinære restriktionerne for kommunen ophæves, da de ikke har nogen berettigelse. Alle mink er døde og halvdelen af borgerne testet uden fund af Covid-19 mutationer.

Kære Mette Frederiksen! Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune har skrevet til statsministeren og forklaret, hvorfor de mener, at ekstraordinære restriktioner mod kommunen er uden faglig og saglig begrundelse.

I brevet påpeges det, at nedlukningen af Nordjylland har været en voldsom udfordrende proces.

”Ikke mindst for det erhvervsliv, som vi er dybt afhængige af.”, står der i brevet.

Meget lidt hjalp det, at regeringen fredag valgte at lukke op for mobiliteten mellem de syv kommuner gældende fra mandag den 16. november.

LÆS OGSÅ Medie: Nødbekendtgørelse på social- og sundhedsområdet er på vej

”Et plaster på såret, der desværre kun hjælper i meget begrænset omfang for Thisted Kommune. Vi er en erhvervskommune med små 4.000 daglige indpendlere, hvor størstedelen kommer fra det midt- og vestjyske. Så vores erhvervsliv er stadig isoleret fra den del af landet, som vi deler arbejdsmarked med.”

I brevet fremhæves det, at man har levet op til det, regeringen bad om. Alle mink i Thisted og Nordjylland er slået ned.

”Det er sket hurtigere end planlagt med hjælp fra minkbranchen selv. For det andet har størstedelen af befolkningen ladet sig teste. Over 20.000 ud af 44.000 borgere er blevet testet inden for den sidste uges tid. Alligevel står vi i den positive situation, at smittetallet imod alle odds er svagt faldende”, skriver kommunalbestyrelsen.

Det påpeges også, at der kommunen bekendt ikke er fundet nye tilfælde af Covid-19 minkvarianten.

LÆS OGSÅ Sådan bliver nedlukningen af de 38 kommuner

Brevet, der er underskrevet af borgmester Ulla Vestergaard (V) på kommunalbestyrelsens vegne, slutter med at konstatere, at der ikke er nogen grund til at Thisted skal behandles anderledes end andre kommuner.

”Derfor ser vi heller ikke, at der længere er faglige og saglige argumenter tilbage for at fastholde de ekstraordinære restriktioner, som regeringen har sat kommunen i.” tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Opråb fra Thisted: Stop Mette Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger