Efter gårdsdagens valgmøde skal Mads Skau og Holger Mikkelsen ud i endnu en valgrunde. Fotte Venstre Haderslev
Efter gårdsdagens valgmøde skal Mads Skau og Holger Mikkelsen ud i endnu en valgrunde. Fotte Venstre Haderslev
18.11.2020 kl. 10.38

Drive in valgmøde endte i dødt løb

Venstre i Haderslev fandt ikke en afløser for borgmester H.P. Geil, da de tirsdag aften mødtes til et drive in valgmøde. Ingen af kandidaterne fik tilstrækkelige stemmer.

503 venstremedlemmer i Haderslev var kørt til kampvalg ved Gram Fritidscenter, Vojens Hallerne og Hertug Hans Plads i Haderslev. Alligevel lykkedes det ikke at finde den nye borgmesterkandidat, som skal afløse H. P. Geil, som har meddelt, at han ikke genopstiller ved KV21.

Blandt de i alt fire kandidater opnåede ingen af dem de magiske 50 procent af stemmerne.

De to kandidater der kom tættest på var ifølge JydskeVestkysten 53-årige Mads Skau og den 54-årige Holger Mikkelsen, der nu skal ud i nyt kampvalg.

– Partiets vedtægter er sådan, at der skal være en ny afstemning, når ingen af kandidaterne opnår 50 procent af stemmerne i tredje runde. Vi ønsker ikke lodtrækning på en så vigtig plads, siger formanden for Venstres kommuneforening, Peter Lund Pedersen til Jydske Vestkysten.

LÆS OGSÅ Vi vælger fire byrådsmedlemmer flere end ved sidste valg

De to øvrige kandidater, Allan Emiliussen og Signe Knappe, fik så få stemmer, at de nu er helt ude af kampen om at blive partiets spidskandidat. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Drive in valgmøde endte i dødt løb Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger