Morten Thorøe skal nu kæmpe for, at Venstre beholder borgmesterposten i Vejen. Foto Privat
Morten Thorøe skal nu kæmpe for, at Venstre beholder borgmesterposten i Vejen. Foto Privat
17.11.2020 kl. 16.25

Egon Fræhrs afløser er fundet

Et stort flertal af Venstrefolk i Vejen har valgt, at deres spidskandidat hedder Morten Thorøe. Han har gode chancer for indtage borgmesterstolen efter Egon Fræhr, der har siddet solidt i sædet siden dannelsen af den nye Vejen Kommune.

Mandag aften skulle Venstre i Vejen vælge spidskandidat til kommunalvalget i november 2021. Der var mere spænding end normalt, da der skulle findes en afløser for kommunens mangeårige borgmester Egon Fræhr, der har været borgmester i 20 år, først Brørup og siden Vejen.

Den 46-årige viceborgmester Morten Thorøe fik imidlertid en klar sejr. Han fik i alt 236 af de i alt 306 afgivne stemmer fra de fremmødte Venstremedlemmer.

To andre kandidater stillede op til kampvalg, men fik få stemmer. Malene Kaisen Nielsen fik 34 stemmer, og Vagn Sørensen nåede op på 36 stemmer, oplyser formanden for Venstre i Vejen, Jan Møller Pedersen til TV2 Syd.

– Tak til de 306 Venstremedlemmmer, der deltog i afstemningen om, hvem der skal være Venstres borgmesterkandidat i Vejen Kommune. Jeg er meget overvældet over, at næsten 80 procent fandt mig egnet som Venstres borgmesterkandidat. Mange, mange tak for tilliden. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at leve op til den. Dejligt bekræftende at være medlem i et folkeligt parti, der i den grad er i live med et stort lokalt engagement. Med mange lokale ildsjæle og folkevalgte. Det tegner godt for fremtiden, skrev Morten Thorøe på Facebook efter afstemningen.

LÆS OGSÅ Vi vælger fire byrådsmedlemmer flere end ved sidste valg

Den 46-årige Morten Thorøe er dermed et godt skridt nærmere på at kunne sætte sig i borgmesterstolen i den Venstredominerede kommune. Venstre har 10 ud af 27 pladser i denne periode.

Morten Thorøe er uddannet forstkandidat og driver i dag en selvstændig rådgivningsvirksomhed. Han har mange års erfaring inden for skovbrug. Han har blandt andet været generalsekretær for de europæiske skovejeres interesseorganisation The Confederation of European Forest Owners. Han har arbejdet som konsulent i Dansk Skovforening og arbejdet med skovdrift i Skotland. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Egon Fræhrs afløser er fundet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger