Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.11.2020 kl. 13.04

Aalborg gør corona-regning op

Det er særligt ældre- og handicapområdet, der er hårdt spændt for som følge af håndteringen af corona, viser foreløbigt skøn fra Aalborg.

78,9 millioner kroner.

Det skønner forvaltningerne i Aalborg Kommune, at corona-håndteringen løber op i, når hele 2020 er gået.

Det fremgår af en sagsfremstilling til magistratens møde mandag, hvor politikerne blev præsenteret for et samlet skøn over udgifterne for hele året. Pr. 30. september lyder den samlede corona-regning på 58,8 millioner kroner.

Det dækker både over direkte ekstra omkostninger såsom personaleudgifter, værnemidler, leje af telte – og indirekte omkostninger som eksempelvis mindreindtægter ved betalingsparkering og parkeringskontrol.

LÆS OGSÅ Budgetter: Kommunerne holder sig inden for rammen

Det samlede beløb dækker over et merforbrug på 123,5 millioner kroner og mindreudgifter på 44,6 millioner kroner.

Særligt grelt ser det ud på ældre- og handicapområdet, hvor der forventes et underskud på mellem 22 og 32 millioner kroner, når året er gået.

Indtil videre har Aalborg Kommune fået en statslig kompensation via bloktilskuddet på omkring 50 millioner kroner, men dette beløb er ikke endeligt, da regeringen og KL forventes snarest at genoptage forhandlinger om niveauet for kompensationen af kommunernes coronarelaterede udgifter. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Økonomi, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg gør corona-regning op Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger