Foto: Enhedslisten Haderslev
Foto: Enhedslisten Haderslev
13.11.2020 kl. 12.45

Haderslev får påbud om at forebygge risikoen for vold fra byrådsmedlem

Byrådsmedlem Mogens Rerup (ALT) beskyldes for at true kommunalt ansatte, hvilket nu fører til kritik fra Arbejdstilsynet. Selv benægter han alt.

Haderslev Kommune er havnet i en ganske speciel situation efter at have modtaget et påbud fra Arbejdstilsynet.

Her bliver kommunen bedt om at ”forebygge risikoen for vold som er relateret til arbejdet med ekstern samarbejdspart i jobcentret”. Denne eksterne samarbejdspart hedder nemlig Mogens Rerup, og udover at være partsrepræsentant er han byrådsmedlem for Alternativet.

Han har bistået borgere i talrige sager, men skriver nu på sin Facebook-profil, at han ikke tager nye sager. I en opdatering skriver han, at alle anklagerne mod ham er falske. Arbejdstilsynet skriver blandt andet, at Mogens Rerup har kontaktet medarbejdere uden for arbejdstiden.   

– Jeg stopper foreløbig her og nu som socialrådgiver, da jeg ikke kan leve med løgnagtige beskyldninger, og kommunen forventes at give borgerne besked om at jeg er stoppet. Jeg forventer at politianmelde personalerepræsentanter og ledere for politisk forfølgelse, samt løgnagtig chikane, skriver Mogens Rerup.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Påbuddet baserer sig på en 20 sider lang rapport, der endnu ikke er offentliggjort.

Tidligere på året indledte Haderslev Kommune et samarbejde med fagforbundene Dansk Socialrådgiverforening og HK for at sikre det psykiske arbejdsmiljø. Her anerkendte kommunen sammen med fagforbundene i et fælles brev til medarbejderne, at flere medarbejdere blandt andet har måttet se sig hængt ud på sociale medier af Mogens Rerup. I foråret 2019 politianmeldte kommunen Mogens Rerup for chikane, hvorefter han meldte sig ud af Enhedslisten. Senere blev han medlem af Alternativet. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Haderslev får påbud om at forebygge risikoen for vold fra byrådsmedlem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger