Privatfoto
Privatfoto
11.11.2020 kl. 11.51

Uprøvet kandidat vinder S-kampvalg i Kolding

Birgitte Munk Grunnet er Socialdemokratiets bud på en ny borgmester i Kolding.

Det bliver den 51-årige politisk uprøvede Birgitte Munk Grunnet, der skal forsøge at skaffe borgmesterposten i Kolding tilbage til Socialdemokratiet.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

I første omgang havde medlemmerne på et opstillingsmøde peget på partiets lokale organisatoriske formand Filip Bekic som spidskandidat. Selv om han fik næsten dobbelt så mange stemmer som Birgitte Munk Grunnet rakte det ikke til at have de i vedtægterne krævede to tredjedeles flertal, og derfor måtte partiet ud i en urafstemning.

Den sluttede natten til tirsdag, og her fik Birgitte Munk Grunnet 124 stemmer mod 113 til Filip Bekic. Syv medlemmer stemte blankt.

LÆS OGSÅ S-politiker siger farvel med kras kritik af borgmesterkandidat

Birgitte Munk Grunnet er relativt nyt medlem af Socialdemokratiet, men er datter af tidligere byrådsmedlem i Vamdrup Kommune Steen Munk Olsen (S) og er derfor vokset op med politik. Hun tror, hun kan bidrage med noget af det, Kolding har brug for, sagde hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, da hun meldte sig på banen i april.

– Jeg tror, jeg kan skabe engagement og binde folk sammen. Jeg tror, jeg er ret tillidsvækkende. Jeg er god til at lytte, og så har jeg et kæmpe socialt hjerte, sagde hun dengang.

Socialdemokratiet har ikke haft borgmesterposten i Kolding siden 2009, hvor daværende borgmester Per Bødker Andersen (S) måtte overdrage borgmesterkæden til Jørn Pedersen (V). mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Uprøvet kandidat vinder S-kampvalg i Kolding Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger