Lene Espersen skal være ny formand for grøn satsning i Nordjylland. Foto: Green Hub Denmark
Lene Espersen skal være ny formand for grøn satsning i Nordjylland. Foto: Green Hub Denmark
11.11.2020 kl. 12.48

Tidligere toppolitiker skal stå i spidsen for grøn milliardsatsning

Tidligere minister og partileder skal være bestyrelsesformand for milliardstort offentligt-privat partnerskab inden for grøn omstilling.

I dag onsdag tiltræder tidligere udenrigsminister og konservative partileder Lene Espersen som bestyrelsesformand for Green Hub Denmark, der er et nordjysk offentligt-privat partnerskab, der skal arbejde med grøn omstilling. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Green Hub Denmark er et samarbejde mellem 10 nordjyske kommuner, forskningsverdenen, offentlige myndigheder og det private erhvervsliv. I regi af partnerskabet er der afsat investeringer for i alt 7,5 milliarder kroner, der skal bruges til at lave storskala-test af grønne løsninger.

Lene Espersen skal ifølge pressemeddelelsen bidrage med politisk tæft og international erfaring.

– Vi tror på, at Lene i kraft af sin store erfaring fra både politik, det private erhvervsliv og forskningsverdenen kan være med til for alvor at etablere og konsolidere Green Hub Denmark som et nationalt og internationalt samlingspunkt for storskalatest af morgendagens grønne løsninger og teknologier, siger Michael Stie Laugesen, der er projektchef for Green Hub Denmark.

LÆS OGSÅ Begrænset af regler: Slip os løs som klimafrikommune

Lene Espersen er til daglig administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder og desuden bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, der er en af samarbejdspartnerne i Green Hub Denmark.

– Vi ved, at der skal ny teknologi og nye løsninger til, hvis vi skal nå i mål med omstillingen frem mod et klimaneutralt samfund, og det gælder både her i Danmark og resten af verden. Det er en stor udfordring, men på den anden side også en kæmpe forretningsmulighed for Danmark med vækst og jobskabelse til følge, hvis vi formår at gribe taktstokken og for alvor konsoliderer os som verdensførende inden for intelligente, bæredygtige løsninger. Her er det ambitionen, at Green Hub Denmark skal spille en afgørende rolle, og det ser jeg meget frem til at blive en engageret del af, siger Lene Espersen.

Green Hub Denmarks ambition er at tiltrække investeringer og skabe grønne job i Nordjylland og dermed gøre området til den grønne omstillings svar på Silicon Valley, som det hedder i pressemeddelelsen. Det skal bidrage til Danmarks mål om at nedbringe CO2-udledningen med 70 procent frem mod 2030.

Partnerskabet arbejder blandt andet med at etablere et demonstrationsanlæg for ny teknologi ved Nordjyllandsværket, der er et kraftværk ved Limfjorden, ligesom også et projekt med cementproducenten Aalborg Portland skal nedbringe CO2-udledningen fra produktionen. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Sparer 135 millioner: Kommune vil trække varme ud af spildevand

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere toppolitiker skal stå i spidsen for grøn milliardsatsning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger