Foto: Horten Advokatpartnerselskab
Foto: Horten Advokatpartnerselskab
11.11.2020 kl. 10.42

Advokater svarer på kras kritik fra Odense: Vi står inde for vores rådgivning

Det er ikke Hortens rådgivning, der har været problem i sagen om salget af Fjernvarme Fyn. Det er Energistyrelsens ikke-svar, mener advokatfirmaet.

Mens rådmand Brian Dybro (SF) kalder advokatfirmaet Horten ”nogle hundehoveder”, nøjes borgmester Peter Rahbæk Juel (S) med at konstatere, at rådgivningen ”burde have været håndteret anderledes fra starten”, så kommunen var blevet klar over de juridiske faldgruber ved at sælge Fjernvarme Fyn.

Kommunen var blevet stillet i udsigt af Horten, at der var en klar juridisk vej til et salg, fortalte borgmesteren tirsdag på et pressemøde. Horten ser noget anderledes på sagen.

– Helt generelt kan vi oplyse, at Horten står inde for den rådgivning, vi har ydet til Odense Kommune om et salg af Fjernvarme Fyn, om de juridiske rammer for et salg og om varmeforsyningslovens regler om forkøbsret til forbrugerne, skriver partner og advokat Line Markert, Horten, i en mail til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Udfordringen for salget af Fjernvarme Fyn er varmeforsyningslovens paragraf om, at forbrugerne skal tilbydes at købe fjernvarmeanlægget før det kan sælges til en anden side. Det er der med Hortens ord ”en meget begrænset praksis om”.

LÆS OGSÅ Odense dropper salg af fjernvarmen – og må nu finde en halv milliard kroner

– Energistyrelsen, som er ansvarlig for at fortolke reglerne, har dog i 2003 taget stilling til et væsentligt spørgsmål om forbrugernes forkøbsret – en udtalelse, som vores rådgivning bl.a. har været baseret på. Den meget begrænsede praksis er naturligvis blevet påpeget fra vores side. Derfor anmodede vi 20. oktober 2020 Energistyrelsen om at bekræfte, om styrelsens meget klare udtalelse fra 2003 stadig afspejlede deres fortolkning af reglerne, skriver Line Markert videre.

I sit svar har Energistyrelsen ifølge Horten ikke forholdt sig til om udtalelsen fra 2003 stadig er gældende, men henviser i stedet til, at de rejste problemstillinger hører under domstolene.

– ”Ikke-svaret” fra Energistyrelsen efterlader derfor et urimeligt retligt vakuum for den, der skal følge lovgivningen, skriver Line Markert.

Odense Kommune har betalt 1,8 millioner kroner for Hortens rådgivning om salget af Fjernvarme Fyn. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Styrelse sår tvivl om fjernvarmesalg: Kan være ulovligt
Emneord
Jura, Forsyning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Advokater svarer på kras kritik fra Odense: Vi står inde for vores rådgivning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger