Fotos: Varde Kommune. Montage: Danske Kommuner
Fotos: Varde Kommune. Montage: Danske Kommuner
08.11.2020 kl. 14.00

Fire vil være Venstre-spidskandidat i Varde

Der er lagt op til firedobbelt kampvalg om at blive Erik Buhls afløser.

Først var der en, så var der to. Og tre. Og nu har også den fjerde kandidat meldt sig ind i kampen om at blive Venstres spidskandidat ved kommunalvalget i Varde næste år.

Posten blev ledig, da borgmester Erik Buhl (V) for en måned siden meddelte, at han ikke genopstiller. Når valgperioden udløber næste år, har han været borgmester i sammenlagt 16 år.

Første kandidat på banen var 43-årige Line Berner, der har siddet i byrådet siden sidste valg. Hun nyder foreløbig opbakning fra Venstres vælgerforening i Næsbjerg-Rousthøje.

– Jeg har meget fokus på helheder og dermed økonomien i kommunen. Det hele skal hænge sammen, så vi både har trivsel for den enkelte borger, uanset om det gælder børnefamilier eller ældre borgere i kommunen, men vi skal også have trivsel for erhvervslivet, så de får muligheder for at udvikle deres forretning. Det brænder jeg for, og her tror jeg, at jeg kan gøre en afgørende forskel, sagde Line Berner til TV Syd i forbindelse med annonceringen af kandidaturet.

LÆS OGSÅ Borgmesterkandidat skal være folketingsvikar midt i valgkampen

Seks dage senere meldte 42-årige Mads Sørensen sit kandidatur til posten. Han har boet hele sit 42-årige liv i kommunen og har siden 2014 været medlem af byrådet, hvor han i denne periode er kulturudvalgsformand. I sit civile liv driver han en minkfarm.

– Jeg vil arbejde på at sikre en fortsat positiv udvikling af Varde kommune. En udvikling som rækker ud mod – og ind i fremtiden. Den målsætning har jeg en lang række idéer og visioner til, som jeg glæder mig til at fremlægge for Venstre i Vardes medlemmer, siger han i en pressemeddelelse.

47-årige Tina Agergaard Hansen meldte sit kandidatur sidst i oktober – cirka en måned efter, at hun meddelte, at hun skiftede fra Dansk Folkeparti til Venstre. Hun har opbakning fra Venstres vælgerforening i Ølgod.

Hun lægger ikke skjul på, at netop det gode samarbejde med Erik Buhl har været en del af årsagen til hendes skifte, men afviser at have kendt til hans beslutning om at stoppe som borgmester – og afviser også, at partiskiftet skete for at kunne gå efter borgmesterposten.

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

Fjerde og foreløbig sidste kandidat er den 46-årige formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget Connie Høj. Hun har været byrådsmedlem siden 2014 og går til valg med et fokus på erhvervslivet.

– Om det er et enkeltmandsfirma eller et større firma er det det, der holder liv i vores område, og det giver nogle arbejdspladser, og det giver noget omsætning. Så det er ret vigtigt, siger hun til JydskeVestkysten.

Den kommende spidskandidat for Venstre i Varde vælges ved en afstemning 25. januar. Inden da skal de hele 12 Venstre-vælgerforeninger i kommunen pege på hver deres spidskandidat. Grundet coronarestriktionerne er det endnu uvist, hvordan den endelige afstemning vil finde sted. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fire vil være Venstre-spidskandidat i Varde Felter med * skal udfyldes
 
Af: Knud Christensen
Den 25.01.2021 kl. 17:12

valg til borgmester

svar på: Fire vil være Venstre-spidskandidat i Varde

Connie Høj Mads Sørnsen Tine Agergaard Line Berner

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger