Anne Mette Boye er ansat som ny stadsarkitekt. Foto: Aarhus Kommune
Anne Mette Boye er ansat som ny stadsarkitekt. Foto: Aarhus Kommune
06.11.2020 kl. 13.08

Urban designer bliver ny stadsarkitekt i Aarhus

Aarhus Kommune har ansat en ny stadsarkitekt. Hun kommer fra en stilling som studielektor på Arkitektskolen Aarhus.

Aarhus Kommune har hyret 44-årige Anne Mette Boye som ny stadsarkitekt. Det skriver kommunens teknik- iog miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

Hun har de seneste 16 år arbejdet med bydesign og byudvikling. Både som arkitekt, underviser, forsker og konsulent.

Anne Mette Boye kommer fra en stilling som studielektor på Arkitektskolen Aarhus og forsvarede onsdag sin ph.d. om videreudvikling af bæredygtige erhvervsområder. Hun er også indehaver af konsulentvirksomheden SecondCity, der arbejder med at udvikle gode projekter for byudvikling, byliv og byrum.

Med ansættelsen af Anne Mette Boye har Aarhus Kommune ønsket at styrke stadsarkitektembedets opgave i forhold til at forme den langsigtede udvikling af byens arkitektoniske udtryk frem for udviklingen af enkeltprojekter.

LÆS OGSÅ Marie Stærke kåret til landets første arkitekturborgmester

– Udviklingen i Aarhus går meget stærkt, og der bygges nyt i et omfang, som ikke er set før. Det skaber et stort behov for at få et mere klart billede af, hvad det er for en by, vi gerne vil skabe. Vores nye stadsarkitekt får til opgave at se mere strategisk på, hvad vi skal gøre, og hun skal hjælpe byens mange interessenter og borgere til at samarbejde om, hvordan vi bygger Aarhus endnu bedre, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek (V).

Anne Mette Boye er uddannet urban designer fra Aalborg Universitet i 2004. Hun har siden været landskabsarkitekt hos Schønherr Landskab, medstifter af tegnestuen Metopos, været projektleder og del af ejerkredsen hos Bascon før hun tiltrådte på Arkitektskolen Aarhus.

Det er ansættelsesudvalg sammensæt af både embedsmænd fra Aarhus Kommune og politikere fra Aarhus tekniske udvalg, der har peget på Anne Mette Boye som ny stadsarkitekt.

– Jeg går til opgaven med meget stor ydmyghed. Aarhusianerne har en stor og berettiget kærlighed til deres by. De ønsker selvfølgelig, at den store vækst, der er i byen, bliver brugt til at skabe mere af det Aarhus, som aarhusianerne vil holde allermest af, og det omfatter i høj grad også oplandsbyerne og kommunens landskaber. Det bliver en fantastisk spændende opgave, at blive en del af den samtale og samtidig være en af dem, der sammen med byens faglige miljø, skal få fremtidens aarhusianernes by til at vokse frem, siger Anne Mette Boye.

Hun tiltræder som stadsarkitekt 1. januar 2021. Posten bliver ledig, når Stephen Willacys åremålsstilling udløber ved årsskiftet. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Urban designer bliver ny stadsarkitekt i Aarhus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger