Henrik Vinther Olesen skal i Folketinget. Pressefoto
Henrik Vinther Olesen skal i Folketinget. Pressefoto
06.11.2020 kl. 10.15

Radikal orlov: Kommunal chef skal i Folketinget

To radikale folketingspolitikeres orlov - herunder Morten Østergaards beslutning om at trække stikket på det politiske arbejde - giver plads til Aarhus' kommunikationschef på Christiansborg.

Aarhus Kommunes kommunikationschef i børn- og ungeforvaltningen, Henrik Vinther Olesen (R), skal i Folketinget. Det sker. efter Morten Østergaard (R) i går torsdag meddelte, at han har søgt om orlov fra Folketinget. Den beslutning er truffet, efter han måtte trække sig som politisk leder af Radikale Venstre på baggrund af en række sager om hans seksuelt grænseoverskridende adfærd.

Henrik Vinther Olesen havde opgivet sine folketingsambitioner efter valget i 2019, hvor han blev 2. suppleant i Aarhus. Men med Østergaards orlov og den radikale MF'er Anne Sophie Callesens nært forestående barsel, skal både 1. og 2. suppleanten fra Aarhus ind på Christiansborg. 

Rent teknisk skal Susan Kronborg (R), der er 1. suppleant, vikariere for Morten Østergaard, der er sygemeldt fra Folketinget og nu har bedt om orlov. Henrik Vinther OIesen skal så være barselsvikar for Anne Sophie Callesen (R). Hun har endnu ikke formelt bedt om barsel, men ifølge JP Aarhus forventer Henrik Vinther Olesen, at han skal møde op i København den 16. eller 17. november.

At det er en række krænkelsessager i partiet og Morten Østergaards efterfølgende sygemelding og nu kommende orlov, der er årsagen til, at Henrik Vinther Olesen alligevel får mulighed for at prøve kræfter med folketingsarbejdet, glæder ham ikke.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem vikarierer for sygemeldt Lilleholt i Folketinget

– Baggrunden er selvfølgelig både ærgerlig og træls, men jeg er gået ind i politik, fordi jeg har holdninger til, hvordan samfundet skal se ud, og der er jo ikke noget bedre sted at gøre en forskel end i Folketinget, siger han til JP Aarhus.

Henirk Vinther Olesen har arbejdet i Aarhus Kommune siden 2008. Først som chefkonsulent i børn- og ungeforvaltningen, og fra 2010 som kommunikationschef samme sted. Forinden arbejdede han som journalist på Fyens Stiftstidende og JP Aarhus og i to år, inden han skiftede til kommunen, som uddannelseschef på Jyllands-Posten. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Radikal orlov: Kommunal chef skal i Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger