Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.11.2020 kl. 11.23

Medier: Her er de nye restriktioner for syv nordjyske kommuner

Trafikken mellem de nordjyske kommuner skal begrænses, der skal testes massivt, og restauranter, cafeer og barer bliver tvangslukket. Det er ifølge TV2 Nord og flere andre medier nogle af de restriktioner, som regeringen har pålagt de syv nordjyske kommuner efter udbrud af muteret coronavirus relateret til minkfarme i området.

Fra på fredag må de nordjyske borgere belave sig på yderligere restriktioner fire uger frem for at hindre spredning af coronavirus. Ifølge TV2 Nord, der har talt med Vesthimmerlands borgmester, Per Bach Laursen (V), betyder det blandt andet, at kommunegrænserne mellem syv nordjyske kommuner bliver lukket fra i morgen fredag. Hvad det helt konkret indebærer, er ikke oplyst endnu.

Nordjyske.dk citerer Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (S), for, at de lukkede kommunegrænser ikke vil være mere lukkede, end at man kan krydse dem for at varetage kritiske funktioner.

Desuden skal offentlige og private arbejdspladser i så vid udstrækning som muligt reducere deres aktivitet og lave hjemmearbejde, mens restauranter, caféer og barer bliver tvangslukket. De nedlukkede restaurantioner vil modtage 100 procent kompensation for faste udgifter og lønudgifter.

Skoler og daginstitutioner forbliver åbne.

LÆS OGSÅ Coronasmitte udfordrer daginstitutioner og skoler: De næste par uger bliver hårde

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har fra Vesthimmerland Kommune fået oplyst, at beskeden om de nye restriktioner blev meddelt de nordjyske borgmestre på et virtuelt møde med sundhedsministeren torsdag morgen.

Restriktionerne vil desuden blive ledsaget af en massiv testindsats i de syv kommuner, som er Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerland.

De nye restriktioner kommer efter opdagelsen af en muteret gren af coronavirus. Den muterede gren stammer ifølge myndighederne fra minkfarme og er konstateret i både mink og mennesker. Hvis muteret virus spreder sig, kan det risikere at gøre en kommende vaccine virkningsløs. Derfor, understregede statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag eftermiddag, skal alle mink i landet aflives. Og derfor bliver der nu indført skærpede restriktioner i Nordjylland, hvor mange af landets minkfarme har hjemme.

Jammerbugts borgmester, Mogens Gade (V), har til Nordjyske oplyst, at de konkrete retningslinjer for restriktionerne i Nordjylland endnu ikke er kommet. De forventes at blive sendt til de nordjyske kommuner i løbet af formiddagen torsdag. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ KL vil have kortere isolationsperiode

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Medie: Her er de nye restriktionerne for syv nordjyske kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger