Folkemødets åbning i Allinge i 2017. Foto: Rudi Holm
Folkemødets åbning i Allinge i 2017. Foto: Rudi Holm
05.11.2020 kl. 13.25

Folkemødet vender tilbage - men nok i en mindre udgave

Folkemødet vender tilbage i 2021. Men det bliver formentlig en noget mindre version end tidligere. Hvor meget mindre bliver først afgjort til foråret.

Det efterhånden traditionsrige Folkemødet på Bornholm vender tilbage i 2021, efter coronavirus tvang foreningen bag til at aflyse dette års udgave.

Det oplyser Foreningen Folkemødet i dag torsdag, hvor de åbner for, at arrangører kan tilmelde debatarrangementer til sommerens demokratibegivenhed i Allinge på Bornholm.

Rammerne for næste års folkemøde er dog ikke på plads endnu, fordi udsigterne til at kunne forsamles mange mennesker på samme sted også til sommer er usikre. Det forklarer Foreningen Folkemødets formand, Vibe Klarup.

– Vi vil jo gerne samles i Allinge, som vi plejer. Men på nuværende tidspunkt ved ingen, hvordan situationen ser ud til sommer næste år. Derfor beder vi vores samarbejdspartnere om at vise forståelse for de særlige omstændigheder. Vi har i den seneste tid været i tæt dialog med Folkemødets arrangører og har mødt overvældende opbakning og forståelse for den situation, vi befinder os i. Derfor glæder vi os til at fortsætte dialogen med både arrangører og myndigheder om at skabe et corona-tilpasset Folkemøde 2021, der kan afholdes under trygge og sundhedsmæssigt forsvarlige rammer, siger hun.

LÆS OGSÅ Afgående borgmester tager orlov

På grund af de usikre fremtidsudsigter er dagens åbning for tilmelding også i en noget anden form end normalt. Arrangørerne kan melde debatarrangementer ind, men de kan ikke booke specifikke teltpladser som normalt. De konkrete fysiske rammer for Folkemødet bliver først afgjort og meldt ud den 1. marts 2021, hvor Foreningen Folkemødet vil have afgjort, hvor mange mennesker der kan forsamles under forsvarlige forhold.

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), slår dog fast, at Folkemødet kommer til at finde sted i Allinge. Den by, hvor Folkemødet hvert år siden den første udgave har holdt til.

– Allinge og Bornholm er Folkemødets hjerte – og det vil det også være i 2021 og fremover. Det er vigtigt at slå fast. Men det bliver et anderledes folkemøde. Vi håber selvfølgelig at kunne samle en masse mennesker i et gennemtænkt og corona-tilpasset setup, og forhåbentlig er det muligt til sommer. For Folkemødet er vigtigt. Vores demokrati og nærværet lider i disse tider. Derfor er det så vigtigt at holde fast i samtalen og mødet mellem mennesker, siger Winni Grosbøll.

Foreningen Folkemødet arbejder allerede nu med tiltag, der skal sikre, at Folkemødet kan finde sted fysisk til sommer. Det indebærer blandt andet, at der skal være mere afstand mellem gæsterne, eventuelt begrænsninger i antallet af fysiske arrangementer, brug af områder omkring Allinge for at sprede aktiviteterne mere ud og desuden en digital platform, der kan bruges til debat og samtale.

LÆS OGSÅ Jeg er som alle andre, bare mere sønderjysk

Folkemødet 2020 blev aflyst på grund af risikoen for at sprede smitte med coronavirus. i 2021 skal demokratifestivalen efter planen afholdes den 17. til den 19. juni. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Folkemødet vender tilbage - men nok i en mindre udgave Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger