Foto: Aabenraa Kommune
Foto: Aabenraa Kommune
04.11.2020 kl. 12.40

Coronasmittet viceborgmester sender byrødder og borgmester i selvisolation

Aabenraas viceborgmester er konstateret smittet med corona. Han er nu i selvisolation, indtil han tester negativ. Smitten betyder også, at en række byrådsmedlemmer, ansatte i kommunen og byens borgmester er gået i selvisolation efter at have haft kontakt med viceborgmesteren.

Aabenraa Kommunes politiske system er ramt af coronasmitte. Viceborgmester Ejler Schütt (DF) fik søndag ifølge Jydske Vestkysten et positivt svar på en coronatest. Han er gået i selvisolation, men i dagene op til, at han fik det positive svar, har han været i kontakt med en række af sine kolleger i byrådet og ansatte i kommunen. Derfor er både borgmester Thomas Andresen (V), byrådskolleger, der deltog på et byrådsmøde onsdag, og fire ansatte herunder en direktør, gået i selvisolation, indtil de kan blive testet og få svar.

Borgmester Thomas Andresen, der kørte i bil sammen med Ejler Schütt i fredags, har isoleret sig selv i sit sommerhus. Han kan først blive testet torsdag, så hans møder i denne uge bliver afholdt virtuelt og i nogle tilfælde helt aflyst.

Det står ikke klart, hvordan smitten er endt blandt politikerne. Ejler Schütt er den første, der er testet positiv, men han havde ingen symptomer, da han blev testet. Han tog blot testen for en sikkerheds skyld, skriver Jydske Vestkysten.

Han har i dagene op til den positive test både været til byrådsmøde, opstillingsmøde i Dansk Folkeparti og til et første spadestik-arrangement.

LÆS OGSÅ Grænselukning vækker glæde i Malmö og frustration på Bornholm

– Jeg ved ikke, hvordan jeg har fået det, og jeg kan jo selv være blevet smittet til en af aktiviteterne, forklarer Ejler Schütt til avisen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Coronasmittet viceborgmester sender byrødder og borgmester i selvisolation Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger