Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.11.2020 kl. 10.59

Tilsynet kigger på Aalborgs iværksætterhus

Erhvervsstyrelsen har bedt det kommunale tilsyn se på kommunens iværksættercafé.

Aalborg Kommunes engagement i iværksætterhuset GrowAal er konkurrenceforvridende, fordi private aktører ikke kan konkurrere med GrowAals priser og standard.

Sådan lyder det fra nogle private kontorfællesskaber, da de sidste år skrev til Erhvervsministeriet. Nu bliver det op til tilsynet med kommunerne i Ankestyrelsen at vurdere, om Aalborg Kommune har handlet inden for reglerne.

Aalborg Kommune lejer sig ind i GrowAal, der drives af den erhvervsdrivende fond NOVI. Her driver kommunen en iværksættercafé, hvor iværksætterne kan få råd og vejledning. Som led i budgettet for 2018 afsatte kommunen en million kroner til indretning og et tilskud på en million kroner om året over fire år til husleje og driftsudgifter.

Ifølge kommunens jurister er kommunen ikke på kant med hverken erhvervsfremmeloven eller kommunalfuldmagten, fordi det er fonden NOVI, der driver huset. Det ville derimod være ulovligt, hvis kommunen selv drev det og udlejede kontorpladser til private. Kommunen afviser også, at der er tale om konkurrenceforvridning, og oplyser, at kommunen selv lejer lokalerne af NOVI på markedsvilkår. Det underbygges af en revisorerklæring.

LÆS OGSÅ Konservative foreslår at droppe dækningsafgiften

– Vi har kun en intention, og det er at overholde alle love og regler for kommunerne, og det mener vi også, at vi har gjort. Hvis vi på nogen måde kan understøtte iværksætteriet i Aalborg Kommune, så gør vi gerne det, og der er vores iværksætterrådgivning en væsentlig del af det, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske.

Mandag behandler magistraten i Aalborg sit svar til tilsynet om sagen. mdbr@kl.dk

Emneord
Jura, Erhverv

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tilsynet kigger på Aalborgs iværksætterhus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger