Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
31.03.2020 kl. 15.51

Aarhus har aftale på plads, som sikrer kontanter til udsatte

Aarhus Kommune har indgået en aftale med Nordea, der sikrer, at socialt udsatte borgere kan få udbetalt kontanter, selvom bankfilialerne er lukket for fysisk fremmøde.

Nordea har lukket sine filialer for fysisk fremmøde under coronakrisen.

Det har bragt en mindre gruppe af socialt udsatte borgere i klemme, fordi de ikke har et hævekort. Almindeligvis møder de op i en bestemt Nordea-filial i et bestemt tidsrum hver uge for at få udbetalt kontanter, hvilket er suspenderet under coronakrisen.

I stedet har Aarhus Kommune og Nordea aftalt en midlertidig praksis, hvor borgerne kan betjenes ekstraordinært, samtidig med at de gældende retningslinjer for hygiejne og samvær overholdes. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Aarhus har desuden talt med Danske Bank, Jutlander Bank, Sparekassen Kronjylland og Arbejdernes Landsbank. De fortæller alle, at de holder åbent for de mest nødvendige kasseekspeditioner.

LÆS OGSÅ Sociale botilbud åbner op for besøg

Aarhus' rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, Kristian Würtz (S), glæder sig over aftalen.

– Betaling med kort og apps er det naturligste i verden for langt de fleste af os. Men der er en mindre gruppe af socialt udsatte borgere, der ikke har mulighed for at bruge hævekort. Det er de allermest udsatte i vores by, og de rammes ekstra hårdt under coronakrisen. Derfor er jeg glad for, at bankerne vil åbne døren for dem i en tid, hvor alt ellers er lukket ned, siger han. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus har aftale på plads, som sikrer kontanter til udsatte Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger