Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.03.2020 kl. 10.00

Udsatte får adgang til kontantudlevering

Bankerne har lukket de fleste af deres filialer for at undgå smittespredning. Det giver problemer for udsatte borgere, som ikke har mulighed for at betale med kort eller hæve kontanter i automater. Ny løsning er på plads i København.

Borgere, som har brug for kontanter, har mulighed for at hæve dem i kontantautomater med et betalingskort. Der er dog en mindre gruppe af udsatte borgere, for eksempel hjemløse, som af forskellige årsager ikke har et betalingskort, og som derfor under coronakrisen har sværere ved at få adgang til kontanter.

Det er en problemstilling, som kommunerne og bankerne er opmærksomme på, og der er iværksat tiltag, som skal afhjælpe dette midlertidige problem. Det skriver Finans Danmark og KL i en pressemeddelelse.

I Københavns Kommune, hvor problemet med udsatte borgeres manglende adgang til kontanter ifølge Finans Danmark og KL's pressemeddelelse vurderes at være langt størst, er der etableret en ordning i et samarbejde med bankerne og Københavns Kommune.

Den indebærer, at Københavns Kommune har etableret en mulighed for at få kontanter udleveret på en fysisk lokalitet i kommunen, sådan at den hjemløse sikres sine penge. Det er her aftalt, at den hjemløse hovedsagelig gennem sin kontaktperson eller gadeplansmedarbejderen bliver hjulpet til at få kontanter udleveret på den fysiske lokalitet.

LÆS OGSÅ Sociale botilbud åbner op for besøg

For så vidt gælder den resterende del af landet, kan det oplyses, at enkelte banker fortsat har åbne filialer. Borgere kan igennem telefonisk kontakt med deres bank få oplyst, hvilke muligheder der er til rådighed, oplyser Finans Danmark.

Finans Danmark og KL er ifølge pressemeddelelsen klar til at hjælpe de kommuner, der måtte opleve problemer med udsatte gruppers adgang til kontanter, så der med udgangspunkt i den lokale situation kan findes pragmatiske løsninger. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udsatte får adgang til kontantudlevering Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger