Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune
30.03.2020 kl. 15.21

Aalborg fremrykker anlæg og renoveringer for 400 millioner kroner

Partierne bag budgettet for 2020 er enige om at holde hånden under den lokale beskæftigelse.

Flertallet i Aalborg Byråd har allerede taget bestik af, at anlægsloftet er ophævet resten af 2020 for at sætte gang i økonomien under og ikke mindst efter coronakrisen.

Kommunen sigter efter at fremrykke anlægs- og renoveringsprojekter for i alt 400 millioner kroner, fremgår det af en pressemeddelelse. Dermed overgår Aalborg landets suverænt største kommune, København, der tidligere har meldt ud, at de planlægger at fremrykke investeringer for 350 millioner kroner.

– Jeg er rigtigt glad for beslutningen, for det betyder, at vi både kan redde jobs og skabe omsætning i virksomhederne, samtidig med at vi får bedre bygninger og veje, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Byrådet behandler sagen 20. april, og inden da arbejder forvaltningen på et overblik over, hvilke projekter der kan fremrykkes og sættes i gang i løbet af året.

LÆS OGSÅ Borgmestre jubler over nye motorveje

– Vi sætter det hele i gang, så hurtigt vi kan. Det bliver især vores daginstitutioner, skoler og plejecentre, der har høj prioritet, så både arbejdsmiljøet og indeklimaet bliver forbedret. Derudover vægter vi klima- og energiforbedringer højt samt veje og trafiksikkerhed, siger Thomas Kastrup-Larsen.

De 400 millioner ventes finansieret gennem øget låntagning.

Bag aftalen står foruden borgmesterpartiet Socialdemokratiet også Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre. mdbr@kl.dk

Vi har dag diskuteret hvor mange renoveringsarbejder og anlægsopgaver vi i Aalborg Kommune kan fremrykke, for at redde...

Slået op af Thomas Kastrup-LarsenMandag den 30. marts 2020

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg fremrykker anlæg og renoveringer for 400 millioner kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger