Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.03.2020 kl. 21.06

Grønt lys til åbning af genbrugspladserne

Sundhedsmyndighederne siger god for at åbne genbrugspladserne igen. KL anbefaler kommunerne, at det sker allerede tirsdag.

Til stor frustration for både borgere og flere borgmestre landet over har landets genbrugspladser været lukkede siden nedlukningen af store dele af den offentlige sektor 11. marts. 

Det har flere steder ført til henkastet affald i naturen og foran genbrugspladserne. Men nu er der godt nyt i sagen.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer nemlig, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne pladserne for private, hvis det sikres, at borgerne holder afstand til hinanden og til personalet på plads.

Det får nu KL til at anbefale kommunerne at genåbne genbrugspladserne med fuld åbningstid og fuld bemanding fra tirsdag.

LÆS OGSÅ Lukkeliste mødes med undren, kritik og fortørnelse

Det oplyser KL i en pressemeddelelse lørdag.

- Det har været afgørende for os, at en genåbning af genbrugspladserne kunne være sundhedsmæssig forsvarlig. Det helt overordnede hensyn i denne tid er, at vi skal begrænse smittespredning mest muligt. Derfor er det også vigtigt, at vi tager de rigtige forholdsregler og følger myndighedernes anbefalinger, når pladserne genåbner, siger Jacob Bjerregaard (S), der er formand for KL’s miljø- og forsyningsudvalg og borgmester i Fredericia.

KL opfordrer genbrugspladserne til at indføre adgangsbegrænsning, så der ikke er for mange borgere på pladserne samtidig. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Grønt lys til åbning af genbrugspladserne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger