Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.03.2020 kl. 11.30

Over 1.000 vil hjælpe med værnemidler

Lægemiddelstyrelsen lancerede i weekenden kampagnen Danmark hjælper Danmark, hvor virksomheder kan indsende bidrag til at øge forsyningen af værnemidler til frontlinjepersonalet. I går rundede antallet af henvendelser 1.000.

Corona-epidemien har givet et stort forbrug af værnemidler, og der er knaphed i både regioner og kommuner. I weekenden lancerede Lægemiddelstyrelsen kampagnen Danmark hjælper Danmark, der fungerer som ét samlet sted, hvor virksomheder kan henvende sig, hvis de kan levere for eksempel håndsprit, mundbind og viserer. Allerede i går havde Lægemiddelstyrelsen fået mere end 1.000 henvendelser.

– Vi har drøntravlt med at løbe det hele igennem, for der er lidt af hvert imellem, men det er dejligt, at der er så mange, der gerne vil hjælpe, siger Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz.

Skoler og fitnesscentre bidrager

Blandt eksempler på bidrag er virksomheder og fabrikanter, der har doneret værnemiddeludstyr, og fitnesscentre, efterskoler og daginstitutioner, der er lukket under nedlukningen, som har sendt mindre lagre af håndsprit til kommunen.

Lægemiddelstyrelsen har indtil videre foretaget en første screening af cirka 700 henvendelser. Efter screeningen er foretaget, vil der blive foretaget en vurdering af de henvendelser, der muligvis kan bruges, som derefter vil blive sendt videre til kommuner og regioner.

LÆS OGSÅ KL: Tilfreds med styrelse, der skal ruste os til fremtidens epidemier

Omlægning af produktionen

Kampagnen er et af flere initiativer, der er sat i værk for at modvirke forsyningsproblemer med værnemidler. Lægemiddelstyrelsen har desuden etableret et samarbejde med Medicoindustrien, Dansk Industri og Dansk Erhverv med henblik på at understøtte en omlægning af danske virksomheders produktionen af værnemidler. gij@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Over 1.000 vil hjælpe med værnemidler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger