27.03.2020 kl. 14.00

Feriekommuner uenige om sommerhusgæster

Borgmestre har delte meninger om, hvorvidt det er fornuftigt eller ej at tage i sommerhus.
tekst Martin S. Poulsen

Der har de seneste dage været en del tvivl om, hvorvidt man kan og må tage i sommerhus i påsken. Tirsdag aften slog statsministeren fast, at det ikke er forbudt at tage i sommerhus, men at man bør undlade at rejse tværs over landet.

I går torsdag stemte borgmester i Halsnæs Kommune i Nordsjælland Steffen Jensen (S) i, men gik samtidig skridtet videre og frarådede, at folk i risikogrupperne tager i sommerhus.

– Det betyder, at man som familie undlader at tage bedsteforældrene med i sommerhuset, hvis bedsteforældrene tilhører denne gruppe, skrev Steffen Jensen på Facebook torsdag.

Også Gribskov har sammen med Ballerup, der huser mange kolonihaver, udtrykt bekymring for en stor tilstrømning af besøgende med bopæl i andre kommuner.

LÆS OGSÅ Kynisk at sige, at god ældrepleje kun handler om ressourcer
FOR ABONNENTER

Men Guldborgsunds borgmester John Brædder (G), mener modsat sin kollega i Halsnæs, at det bør være op til den enkeltes egen vurdering, hvorvidt man tager i sommerhus eller ej.

– Først og fremmest, så skal man, uanset hvor man befinder sig i landet, overholde de krav og anbefalinger, der er fra sundhedsmyndighederne. Så er det jo lige meget, om man befinder sig i en lejlighed i en by, eller om man befinder sig i et sommerhus. Hvis man overholder de retningslinjer, så vil jeg sige, at man skal bruge sin sunde fornuft og selv vurdere indenfor egen familie, om det er bedst rent psykisk for en at være i et sommerhus, og overholde reglerne der, eller være i ens daglige hjem, siger han til Lolland-Falsters Folketidende.

Sommerhuset kan være et af de steder, man tager hen, hvis det er nødvendigt med luftforandring, mener John Brædder.

– På et tidspunkt kommer der et pres på for at få lidt luftforandring. Og der synes jeg, sommerhuset er et godt alternativ. Men det er klart, at hvis man ikke kan overholde de regler, der er, og som politiet nu er sat på, jamen, så skal man ikke tage i sommerhus. Så skal man blive, hvor man er, fortæller John Brædder.

LÆS OGSÅ Demente får tryghedskort til busrejsen

Dermed ligger han på linje med Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (Alt.), der til Jydske Vestkysten udtaler, at hun ikke ser problemer i, at øen fortsat får besøg af sommerhusturister, så længe de følger de regler og retningslinjer, myndighederne har udstukket. Den lille økommunes borgmester har ellers været udsat for et pres fra flere af øens borgere, der har opfordret borgmesteren til at opfordre sommerhusgæsterne til at blive væk fra øen.

Fanø Kommune har dog via kommunens hjemmeside opfordret feriegæster og turister, der kræver sygepleje, til at undlade at besøge øen i påsken. masp@kl.dk 

Emneord
COVID19, Ældre, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Feriekommuner uenige om sommerhusgæster Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger