Den digitale besøgstjeneste bliver nu åben for alle. Foto: Røde Kors
Den digitale besøgstjeneste bliver nu åben for alle. Foto: Røde Kors
27.03.2020 kl. 13.27

Åbner digital besøgstjeneste mod ensomhed

Faaborg-Midtfyn Kommune udruller ny digital besøgstjeneste til hele landet i samarbejde med blandt andre Røde Kors.
tekst Martin S. Poulsen

En ny digital besøgstjeneste har den seneste tid været afprøvet i Faaborg-Midtfyn Kommune, der nu sammen med den digitale platform Boblberg og Røde Kors udruller den digitale besøgstjeneste snaksammen.dk til hele landet. Det sker i en situation, hvor besøgsvennerne fra Røde Kors på grund af coronakrisen ikke kan aflægge deres sædvanlige fysiske besøg. 

Et stort antal frivillige samtalevenner fra Røde Kors sidder klar på snaksammen.dk, hvor de vil være klar til at tage en snak på mobil, tablet eller computer. Snakken kan handle om hvad som helst og indeholde det gode grin og de bekymringer, man har. Tilbuddet er for alle, og siden er bygget op, så der er så få tekniske forhindringer som muligt. Samtalerne varer 15-60 minutter, og det er helt gratis. De frivillige samtalevenner er helt almindelige mennesker. 

Tjenesten bliver nu udvidet fra det midtfynske og gjort landsdækkende, fordi mange lige nu sidder helt alene tilbage med bekymringer og tanker, mens de er isolerede fra omverdenen på ubestemt tid. Der er behov for at skabe flere muligheder for menneskelig kontakt, mener Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

– Der er på kort tid opstået fantastiske nye fællesskaber i vores samfund. Vores frivillige hjælper med indkøb og hundeluftning, og folk synger sammen fra altanerne, men bag nogle af vinduerne er der mørkt, og der sidder helt sikkert nogle derude, der kunne bruge én at tale med. Vores opgave er at styrke fællesskabet i en svær tid og forbinde mennesker med hinanden, siger han.

LÆS OGSÅ Aktuelt
FOR ABONNENTER

Tjenesten er gratis for alle, der har brug for nogen at tale med, og målet er, at ingen skal føle sig isoleret, selvom de måske er det fysisk. masp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Åbner digital besøgstjeneste mod ensomhed Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger