Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.03.2020 kl. 13.03

Mens affaldet hober sig op vurderer myndighederne nu en åbning af genbrugspladserne

KL har bedt myndighederne forholde sig til en eventuel åbning af genbrugspladserne.

Kommer vi til at drukne i affald, spørger Greves borgmester Pernille Beckmann (V) i et opslag på Facebook.

Og hun er nok ikke den eneste, der stiller sig selv netop det spørgsmål i denne tid.

For mens store dele af Danmark er lukket ned, og mange derfor har god tid til at rydde op derhjemme og gøre haven forårsklar, er kommunernes genbrugspladser lukket ned for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.

Ifølge Pernille Beckmann er problemet ikke bare, at affaldet hober sig op hjemme hos folk.

LÆS OGSÅ Aktuelt
FOR ABONNENTER

– Virkeligheden herude er, at affald hober sig op. Jeg kan se, at der smides affald i grøfter, i skove, på stranden osv. Det har hurtigt store konsekvenser for naturen og dyrelivet. Det er svært at forstå, at der ikke kan findes en løsning. Det må være muligt at lave retningslinjer for, hvordan genbrugsstationer kan afvikle en nøddrift på forsvarlig vis, skriver hun.

Hun foreslår selv kortere åbningstider, adgangsbegrænsning eller at man sørger for, at der kun er to borgere ad gangen på pladsen og appellerer til, at KL finder en løsning.

I KL er direktør Laila Kildesgaard, der har ansvaret for blandt andet affaldsområdet, helt klar over kommunernes udfordringer.

– Vi har henvendt os til myndighederne for at høre, om det kan lade sig gøre at genåbne pladserne. Hvis det skal ske, er det helt afgørende, at det sker på en forsvarlig måde. Der skal eksempelvis være en eller anden form for adgangskontrol, siger hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

KL regner med, at der kommer nyt i sagen inden ugen er omme. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mens affaldet hober sig op vurderer myndighederne nu en åbning af genbrugspladserne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger