Sommerhuse kan komme til at huse mange syge af corona. Foto: Colourbox
Sommerhuse kan komme til at huse mange syge af corona. Foto: Colourbox
26.03.2020 kl. 14.08

Gribskov frygter overbelastning af hjemmeplejen

Bakker op om midlertidig ordning for hjemmepleje.
tekst Martin S. Poulsen

Fra landets andenstørste sommerhuskommune lyder der fuld opbakning til Ballerup Kommunes forslag om, at regeringen under coronakrisen indfører en midlertidig ordning, hvor bopælskommuner skal blive ved med at stå for den personlige og praktiske bistand til deres borgere, hvis de er syge med coronavirus – også hvis de er flyttet ud i for eksempel kolonihave eller sommerhus.

I Gribskov, der huser næsten 15.000 sommerhuse, frygter man, at kommunens hjemmepleje kan blive overbelastet, hvis der flytter mange coronasyge fra andre kommuner ud i sommerhusene. Frygten er, at det i sidste ende kan betyde, at kommunens egne borgere ikke kan modtage den hjælp, de har krav på.

– Vi ved af erfaring, at vi også har plejekrævende borgere blandt vores sommerhusbeboere, og det er under normale omstændigheder en opgave, som vi håndterer. I år er situationen en anden, vi har allerede nu en pleje- og sundhedssektor, der kører på højtryk for at sikre pleje til vores ældre og sårbare, og som har været nødsaget til at gå i nødberedskab på den praktiske hjælp. Det betyder, at vi er meget bekymrede i forhold til også at skulle varetage pleje- og sundhedsopgaver for plejekrævende sommerhusgæster fra andre kommuner, skriver kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen i et skriftligt svar til Danske Kommuner.

Hun bakker derfor op om Ballerup Kommune, der på grund af mange udenbys kolonister står i nogenlunde samme situation, og opfordrer regeringen til at skabe en midlertidig ordning.

LÆS OGSÅ Bekymret over corona i kolonihaver

– I denne særlige situation har vi brug for, at der arbejdes for, at sommerhuskommuner kan fritages for denne opgave. Derfor har vi fokus på, at dette problem, som vi jo deler med flere andre kommuner, bliver taget op centralt, skriver Sascha Volmer Sørensen. masp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gribskov frygter overbelastning af hjemmeplejen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger