Foto: Social- og Indenrigsministeriet
Foto: Social- og Indenrigsministeriet
26.03.2020 kl. 16.13

Coronakrisen har sat forhandlinger om udligning på standby

Regeringen er under et tidspres, erkender social- og indenrigsministeren.

I begyndelsen af coronakrisen var der stadig gang i forhandlingerne om en ny udligningsreform, men de er nu sat på hold indtil videre.

Det bekræfter den ene af Venstres forhandlere, politisk ordfører Sophie Løhde, over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Regeringen har dog ikke ændret på sin ambition om at lande en aftale, der kan nå at træde i kraft inden næste års budgetlægning. Det vil reelt sige, at aftalen skal være på plads inden 30. juni, hvor Økonomi- og Indenrigsministeriet melder tilskud og udligning ud til kommunerne.

Og det presser regeringen noget, lyder det fra social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) på et pressemøde om de aftaler, regeringen har indgået med kommunerne og regeringen om tiltag, der kan styrke økonomien under coronakrisen.

LÆS OGSÅ Budgetter: Kommunerne holder sig inden for rammen

– Selv om coronasmitten forandrer mange ting her og nu, betyder det ikke, at behovet for et mere retfærdig udligningssytem, der sikrer et Danmark i bedre balance, er forsvundet. Det er klart stadig både min og regeringens ambition at få en udligningsreform, siger ministeren og erkender, at uret tikker.

– Det er klart, det har selvfølgelig lidt en hast, hvis vi skal nå at være på plads inden næste års tilskudsudmelding, men det er stadig ambitionen at få en bred aftale og at få det inden næste budgetår, siger hun.

Her og nu afsætter regeringen og KL en generel lånepulje på 500 millioner kroner for at styrke likviditeten til vanskeligt stillede kommuner, fremgår det af aftalen. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Coronakrisen har sat forhandlinger om udligning på standby Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger