Pressede virksomheder kan blandt andet få hjælp på kurserne til at undgå fyringer. Foto: Colorbox
Pressede virksomheder kan blandt andet få hjælp på kurserne til at undgå fyringer. Foto: Colorbox
25.03.2020 kl. 12.00

Kriseramte firmaer kan komme på webkursus

Flere tilbyder nu minikurser med gode råd til kriseramte virksomheder.
tekst Martin S. Poulsen

Kolding Kommunes arbejdsmarkedsafdeling er sammen med den lokale erhvervsorganisation Business Kolding og flere lokale uddannelsesinstitutioner gået i gang med at hjælpe lokale virksomheder, der er presset økonomisk på grund af coronakrisen, eller som er nervøse for, hvad krisen kommer til at betyde for dem.

Hjælpen kommer i form af en række såkaldte webinarer, der som en slags minikurser gennem livestreaming på nettet vil vejlede virksomhederne i, hvordan de blandt andet kan gøre brug af de nye lønkompensationspakker, som regeringen har indført i forbindelse med coronakrisen. Minikurserne kan også handle om, hvordan man driver sin virksomhed på nye måder under krisen.

Tirsdag formiddag lagde man ud med rækken af webinarer. Her handlede det om, hvordan virksomhederne via arbejdsfordeling mellem medarbejderne kan forsøge at undgå fyringer. 30 deltagere lyttede med på det første minikursus, der onsdag bliver fulgt op af endnu et af slagsen. Denne gang handler det om, hvordan man skaber mere omsætning i sin butik. Senere på ugen kan virksomhederne høre om brug af efteruddannelse som alternativ til fyringer.

I næste uge kan de lokale virksomheder få et større indblik i den lønkompensationspakke, som regeringen og arbejdsmarkedets parter stod sammen om at lancere i sidste uge.

LÆS OGSÅ Alle konferencer bliver digitale
FOR ABONNENTER

Også sjællandske virksomheder har mulighed for at blive klogere på den midlertidige lønkompensationsordning. Det er Erhvervshus Sjælland, der fredag 27. marts inviterer virksomheder til webinar om emnet. masp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kriseramte firmaer kan komme på webkursus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger