Birgit Hansen borgmester Frederikshavn Kommune. (Foto: Frederikshavn Kommune)
Birgit Hansen borgmester Frederikshavn Kommune. (Foto: Frederikshavn Kommune)
23.03.2020 kl. 09.52

Borgmester melder sig til tjeneste som sygeplejerske

Frederikshavns borgmester har meldt sig til at tage en tørn som sygeplejerske under coronaepidemien.
tekst Martin S. Poulsen

– Jeg har fundet min autorisation og min sygeplejenål frem fra skuffen, fortæller Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S).  

Hun har meldt sig til den kommunale jobbank, der er blevet oprettet, hvor alle med en sundhedsfaglig profil kan melde sig for at tage en tørn under coronaepidemien.

– Vi kan komme til at stå i en situation, hvor der er brug for alle hænder. Derfor har jeg sagt, at hvis der bliver brug for mig, så står jeg til rådighed, siger Birgit S. Hansen, der har arbejdet som sygeplejerske siden 1992 og indtil hun blev borgmester i 2014.

Borgerne i Frederikshavn kommer dog ikke til at stå uden borgmester, hvis coronakrisen kradser til.

LÆS OGSÅ Thisted får ny social og sundhedsdirektør

– Som sygeplejerske har jeg været vant til at arbejde 60 til 70 timer om ugen, og jeg tænker, at når nu døgnet har 24 timer, så kan jeg godt bruge nogle af dem på at hjælpe til som sygeplejerske. Jeg passer borgmestergerningen om dagen, og så kan jeg for eksempel tage nogle aftenvagter eller vagter i weekenderne som sygeplejerske, fortæller Birgit Hansen, til Danske Kommuner.

Hun har erfaring som sygeplejerske fra hjemmeplejen og fra praktiserende læge. Selvom det er nogle år siden, Birgit Hansen sidst har trukket i sygeplejerskeuniformen, tvivler hun ikke på, at hun kan gøre nytte som sygeplejerske.

– Det er lidt som at cykle. Når først man har lært det, så glemmer man ikke det grundlæggende. Men jeg regner ikke med, at jeg bliver kastet ud i de store opgaver. Jeg regner med, at jeg kan bruges som aflastning, hvor jeg for eksempel kan stå for at dosere medicin, siger Birgit Hansen.

Hun har meldt sig til den kommunale jobbank med ønske om at bidrage i ældre- og sundhedsplejen. masp@kl.dk

LÆS OGSÅ Bornholm har fundet ny direktør i egne rækker
Emneord
COVID19, Navne, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester melder sig til tjeneste om sygeplejerske Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger