Torsdag var der blomster og borgmesterkæde til Rødovres nye borgmester Britt Jensen. Foto: Rødovre Kommune
Torsdag var der blomster og borgmesterkæde til Rødovres nye borgmester Britt Jensen. Foto: Rødovre Kommune
20.03.2020 kl. 09.31

Rødovre vælger ny borgmester

Britt Jensen (S) tager over efter Erik Nielsen (S).
tekst Mads Brandsen

Torsdag aften valgte en enstemmig kommunalbestyrelse i Rødovre ny borgmester efter Erik Nielsen, der i januar meddelte, at han agter at træde tilbage 1. april. 

Ganske som ventet faldt valget på viceborgmester og hidtidig formand for social- og sundhedsudvalget Britt Jensen (S), der har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1994. 

Den nye borgmester bliver den første kvindelige på posten i kommunens 119 år lange historie. Hun er meget ydmyg over for opgaven, men føler sig godt klædt på. 

Hun agter at involvere borgere og medarbejdere i politikken, siger hun i en pressemeddelelse fra kommunen. 

LÆS OGSÅ Endnu en DF'er forlader partiet

– Det kvalificerer debatten og beslutningerne, når der er flere med. Jeg bliver også selv klogere, når de personer, der til daglig bliver påvirket af beslutningerne, kommer med deres input, siger Britt Jensen. 

Hun vil videreføre Rødovre Kommune som en stærk velfærdskommune. 

– Jeg går ind for styrket velfærd. Vi skal sørge for, at vores ældre, der gennem et langt liv har knoklet, får tryghed og omsorg. De børn, der vokser op i Rødovre, skal have de bedste forudsætninger for at klare sig i fremtiden, siger hun. 

Den afgående borgmester Erik Nielsen ser frem til sit otium. 

LÆS OGSÅ Partihop: LA findes ikke mere på Københavns Rådhus

– Tak fordi jeg fik lov til at være jeres borgmester. Det har været en ære og et stort privilegium. Nu glæder jeg mig til at kunne få tid til nogle af alle de andre spændende muligheder, som livet byder på, siger han. 

Grundet coronakrisen er Erik Nielsens afskedsreception aflyst, men kommunen forventer på et senere tidspunkt at holde et arrangement, hvor man kan sige farvel til ham og goddag til Britt Jensen. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rødovre vælger ny borgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger