Arkivfoto. Colourbox
Arkivfoto. Colourbox
20.03.2020 kl. 11.01

København på vej med 200 karantæneboliger

København er igang med at oprette 200 karantæneboliger til borgere, der ikke har noget sted at være, mens de er i karantæne.

200 boliger er på vej til borgere, der skal i karantæne på grund af corona-smitterisikoen, og som ikke har noget andet sted at være. Det skriver overborgmester Frank Jensen (S) på sin facebook-side.

– Boligerne kan vi stille til rådighed til de københavnerne, der har brug for at komme i karantæne pga. smitterisiko, men ikke har et sted at være i karantæne eller har brug for ekstra hjælp. For eksempel byens socialt udsatte fra herberger og natcafeer, københavnere som sendes tidligere hjem fra sygehuset end planlagt eller ældre borgere på plejehjem, som har brug for ekstra hjælp, skriver overborgmesteren på facebook.

På økonomiudvalgsmødet i onsdags tog borgerrepræsentanterne stilling til en række tiltag som følge af corona-udbruddet. Herunder også etableringen af en række nødboliger. Ifølge referatet arbejder økonomiforvaltningen med at finde karantæneboliger på hoteller, som har tomme værelser, samt på et tidligere plejehjem på Amager.

Socialt udsatte er lige nu ramt af, at en række af de sædvanlige tilbud er nedlukket. København har ligesom andre kommuner etableret nødherberger. Det kan dog være svært at isolere personer, der er smittet med corona, fra de andre brugere. Der kan karantæneboliger komme i brug. Det samme gør sig gældende for eksempelvis coronasmittede beboere på plejehjem. Her kan der være behov for at flytte beboere til en karantænebolig for at undgå smittespredning på plejehjem.

LÆS OGSÅ Sociale botilbud åbner op for besøg

Ifølge referatet fra onsdagens økonomiudvalgsmøde er behovet for karantæneboliger endnu ikke klarlagt. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København på vej med 200 karantæneboliger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger