Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.03.2020 kl. 10.30

Få gør brug af nødpasning

På få dage er behovet for nødpasning i dagtilbud og skoler faldet i kommunerne.
tekst Martin S. Poulsen

Hvis det på nogen måde er muligt at passe børnene hjemme, så gør det. Myndighedernes opfordring er blevet hørt og taget til sig af forældre landet over. Men hvis det ikke er muligt at passe børnene hjemme, tilbyder kommunerne stadig nødpasning i dagtilbud og indskolingen.

KL har fået tilbagemeldinger fra 86 kommuner om, i hvor stor udstrækning tilbuddet om nødpasning bliver brugt. Og kun ganske få forældre benytter sig af tilbuddet. Rundspørgen blandt kommunerne viser, at 1,2 procent af børnene på dagtilbudsområdet var i nødpasning onsdag. På skoleområdet var det 0,6 procent af børnene i 0.-3. klasse, der benyttede sig af tilbuddet om nødpasning. Andelen af elever over ni år i nødpasning er meget lille og er inkluderet i de 0,6 procent. 

Tallene viser, at siden mandag, der var den første dag med nødpasning, er brugen af nødpasning faldet en del. Mandag var der således cirka to procent af børnene på dagtilbudsområdet, der gjorde brug af tilbuddet om nødpasning. På skoleområdet var der mandag lige knap én procent af børnene, der mødte op til nødpasning.

Der er stadig flere børn tilmeldt nødpasning, end der møder op. Onsdag var to procent af børnene i dagtilbud tilmeldt, og knap en procent af indskolingsbørnene var tilmeldt. Det flugter med tallene for, hvor mange der mandag benyttede sig af ordningen. masp@kl.dk 

LÆS OGSÅ Hvert tredje barn var ikke i dagtilbud

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Få gør brug af nødpasning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger