Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.03.2020 kl. 08.59

Kommunerne skal passe ekstra godt på udsatte børn i denne tid

Når skoler og institutioner er lukket i en længere periode, er der brug for at have et særligt øje på børn, som vokser op i hjem med sygdom, misbrug og andre store problemer, lyder det fra regeringen og KL.
tekst Frederik Overby Vinding

I arbejdet med nedlukning af skoler og institutioner, fjernundervisning og nødpasning skal myndighederne være meget opmærksomme på gruppen af socialt udsatte børn og unge.

Det er budskabet fra blandt andet børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der understreger, at langt de fleste børn har et stærkt sikkerhedsnet af forældre, søskende og andre til at hjælpe dem igennem.

– Men der er desværre også nogen, hvor der kan være sygdom, misbrug, handicap eller andre problemer at slås med derhjemme. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi som samfund også spænder et sikkerhedsnet ud under de børn. Ellers er de i fare for at blive helt tabt i den her situation, siger hun i en pressemeddelelse.

Et af de initiativer, der er iværksat, er, at børn med særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov kan blive i deres dagtilbud eller undervisningstilbud.

LÆS OGSÅ Socialrådgiverne: Ordre om at spare på alle børnesager er utilgivelig

For gruppen af børn med problemer i hjemmet vil det blive vurderet individuelt i forhold til behovet for nødpasning.

– For mange sårbare forældre, som normalt godt kan løfte forældrerollen, når børnene er i skole om dagen, kan denne ekstraordinære situation få korthuset til at vælte, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Kommunerne har etableret nødpasning over hele landet, hvor primært børn fra nul til ni år kan blive passet, men særligt for de udsatte børn er der mulighed for, at også børn over ni år kan have et sted at komme hen hver dag.

– I kommunerne har vi altid et stort fokus på de børn og unge, der ikke har det godt derhjemme. Det fokus er ikke blevet mindre i de her tider. Udsatte børn kan derfor også få nødpasning, hvis de er over ni år og har særligt behov for at have et sted at komme hen hver dag, siger Jacob Bundsgaard (S), formand for KL. frov@kl.dk 

LÆS OGSÅ Taskforce finder problematiske forhold i børne- og ungeafdeling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunerne skal passe ekstra godt på udsatte børn i denne tid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger