Foto: Stena Line
Foto: Stena Line
19.03.2020 kl. 14.24

Færgeruten Frederikshavn-Oslo lukker permanent

Efter at have lukket ruten midlertidigt under corona-krisen melder Stena Line nu ud, at ruten ikke åbner igen. Trist beslutning, siger borgmester Birgit Hansen (S).

Stena Line er så hårdt ramt af coronakrisen, at rederiet nedlægger ruten mellem Frederikshavn og Oslo permanent.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

– Det er en historisk hård situation, som tvinger os til at tage svære beslutninger. Ruten Frederikshavn-Oslo er stort set udelukkende afhængig af passagertrafikken og den vigtige højsæson om sommeren. Vi har gjort vurderingen, at vi mister hele højsæsonen i år, og vi har simpelthen ikke råd til at vente og håbe på næste sommer. Det er derfor med et tungt hjerte, at vi nu lukker ruten mellem Frederikshavn og Oslo permanent, siger Niclas Mårtensson, der er administrerende direktør for Stena Line.

Ruten mellem Frederikshavn og Oslo åbnede i 1979. Beslutningen ærgrer borgmester Birgit Hansen (S).

LÆS OGSÅ Alle skal testes 72 timer før ankomst til Bornholm

– Det er trist, at mere end 40 års færgedrift med færgeruter til Norge nu slutter. Stena Line har gjort deres overvejelser efter udefrakommende omstændigheder, og det respekterer vi naturligvis, skriver hun i en sms til Danske Kommuner.

Lukningen påvirker aktiviteten på Frederikshavn Havn, men her er Birgit Hansen ganske fortrøstningsfuld.

– Det kommer til at betyde noget, men vi har en stærk havn med flere forretningsområder og heldigvis beholder vi ruten til Göteborg, som har mere trafik, skriver hun. 

Rederiet oplyser, at ruterne Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Halmstad fortsætter som vanligt, og at de ventes at vende tilbage til fuld drift, når coronakrisen er overstået.

LÆS OGSÅ Regeringen: Alle skal bære mundbind i den kollektive trafik

 Størstedelen af den halve million årlige passagerer kommer fra Norge. Lukningen berører ingen danske arbejdspladser. mbdr@kl.dk

Emneord
COVID19, Trafik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færgeruten Frederikshavn-Oslo lukker permanent Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger