Ballerup har over 3.000 kolonihavehuse Foto: Colourbox
Ballerup har over 3.000 kolonihavehuse Foto: Colourbox
18.03.2020 kl. 12.27

Kommune åbner tidligere for kolonihaver på grund af corona

Aarhus Kommune har suspenderet reglen for, hvornår kolonihaveejere må flytte ind i kolonihaverne. God ide, men virker ikke nødvendigvis for alle, lyder det fra forbund.

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune har suspenderet reglen for, hvornår kolonihaveejere må rykke ud af byen og ind i kolonihaverne.

Det sker for at give aarhusianerne mulighed for at komme ud af lejlighederne og få mere plads og frisk luft.

Det oplyser kommunen til TV2 Østjylland.

I stedet for at vente til den 29. marts, må kommunens omtrent 3.000 aarhusianske kolonihaver benyttes allerede nu.

LÆS OGSÅ Af hensyn til fællesskabet skal vi stå sammen i corona-krisen

I Kolonihaveforbundet er man positivt stemt over for Aarhus beslutning, men det understreges også, at det ikke nødvendigvis giver mening for andre kommuner.

– Jeg synes, det er en god ide, men det er jo ikke sikkert, det er en løsning, der er lige god alle steder. Vi meldte ud i går, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, for eksempel at man ikke skal tage i haven, hvis man har det skidt eller er i karantæne, og man skal kun tage derud, hvis man har mulighed for at holde den afstand, der er nødvendigt, siger Preben Jacobsen, Forbundsformand Kolonihaveforbundet og tilføjer:

– Man skal heller ikke tage derud, hvis ikke de sanitære forhold er i orden. Det er ikke et problem i Aarhus, fordi der er lige blevet kloakeret.

En af de kommuner, der ikke har tænkt sig at åbne for kolonihaverne tidligt, er Ballerup. De har ligesom Aarhus lidt over 3.000 kolonihaver, men ifølge formand for teknik- og miljøudvalget i Ballerup, Hella Hardø Tiedemann (S), kan kommunen ikke nå at få det gjort klart, inden den officielle sæson starter.

– Min umiddelbare tanke er, at det kan vi ikke, og det skal vi ikke. Det er simpelthen af hensyn til renovation. I forvejen har vi kun genbrugspladserne åbne for vores erhvervsliv. Vi har 3.200 kolonihavehuse, hvor kun 700 er kommunens egne borgere, så ville vi jo få 2.500 ekstra familier ind nu, uden at være forberedt, og det tror jeg simpelthen ikke, vi kan nå at forberede inden 1. april, siger hun. frov@kl.dk

Emneord
COVID19, Beredskab

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune åbner tidligere for kolonihaver på grund af corona Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger