Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.03.2020 kl. 13.54

Byråd aflyser møder på stribe

Flere steder i landet er byrådene blevet enige om at aflyse mødet i marts – og det er helt lovligt.

Køge Byråd vælger som det seneste byråd i landet at aflyse sit møde 24. marts.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse onsdag.

Beslutningen er truffet af et enigt byråd som følge af sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at undgå at samle for mange mennesker for at begrænse smitte med coronavirus.

– Vi ser, hvordan hele Danmark omkring os tager forholdsregler mod corona-virus. I Køge Byråd bakker vi naturligvis op om alle disse tiltag. Selv om Køge Kommune ikke går i stå, er den mest fornuftige beslutning lige nu at skubbe byrådsmødet til det igen kan lade sig gøre at mødes, siger borgmester Marie Stærke (S) i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Aflyst møde fik borgmester til selv at godkende trafikplan: Nu ender sagen i tilsynet

Mandag fastslog Social- og Indenrigsministeriet i et brev til KL, at kommunalbestyrelserne fortsat skal afholde møder – og at de særlige forhold vedrørende coronavirus ikke er tilstrækkelig grund til at aflyse møderne. Med mindre altså, at hele byrådet er enige – og det er tilfældet i Køge.

Byrådene i Helsingør, Brønderslev, Vesthimmerland, Aalborg og Frederikshavn er også blevet enige om at aflyse møderne i marts.

I Vordingborg holder byrådet fast i at mødes 25. marts. Mødet vil blive gennemført uden tilhørere og med tilpas afstand mellem politikerne. Interesserede borgere kan følge mødet som direkte tv-transmission på kommunens hjemmeside.

Styrelsesloven rummer ikke krav om, hvor tit byrådsmøder skal afholdes. Det fremgår blot, at det ordinære møde ”som regel afholdes mindst en gang om måneden”. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Minister åbner for nødstyre
Emneord
Byråd, Jura, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byråd aflyser møder på stribe Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger