Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.03.2020 kl. 10.30

Langt færre end de tilmeldte mødte op til nødpasning

Få børn brugte mandag tilbuddet om nødpasning landet over. To procent af børn på dagtilbudsområdet brugte tilbuddet, mens tallet på skoleområdet var én procent.
tekst Frederik Overby Vinding

Mandag var den første dag, hvor landets skoler og dagtilbud skulle tilbyde nødpasning af 0-9-årige, der ikke havde andre pasningsmuligheder.

Generelt oplever kommunerne, at langt færre børn er mødt op i dagens nødpasning, end der er blevet meldt ind. Status efter første dag i kommunerne med nødpasning viser, at der er meget lille efterspørgsel på nødpasning.

En rundspørge blandt kommunerne viser, at omkring 2 procent af børnene på dagtilbudsområdet har været i nødpasning på dag 1. På skoleområdet er det under 1 procent af børnene i 0.-3. klasse, der har benyttet sig af nødpasning. Det skriver KL i en pressemeddelelse.

Flere kommuner har også meldt ud, hvor mange der benyttede sig af tilbuddet. Blandt andet har Esbjerg meldt ud, at der var 152 børn i nødpasningstilbud.

LÆS OGSÅ Coronasmitte udfordrer daginstitutioner og skoler: De næste par uger bliver hårde

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg Kommune, sender stor ros til kommunens mange børnefamilier.

­– Tallene for nødpasningen viser tydeligt, at forældrene med det samme har taget situationen alvorligt. Jeg anerkender og har stor respekt for den udfordrende situation, som mange børnefamilier befinder sig i, men vores land og store dele af verden er sat på stand by, og jeg er glad for, at vi her i Esbjerg Kommune viser samfundssind og sammen tager et ansvar for at få stoppet spredningen af coronavirus, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I Tønder blev blot otte børn passet i dagtilbud, hvor der normalt er 1.297, og fire mødte ind på skoleområdet.

Generelt er kommunerne godt med i forhold til kapaciteten, så man skal ikke holde sig tilbage med at sende sine børn i nødpasning, hvis arbejdet ikke kan udføres hjemmefra, lyder budskabet fra KL.  

LÆS OGSÅ Kommune vil lade forældre slippe for betaling, hvis de selv passer børn

– Budskabet til Produktionsdanmark, detailhandlen og alle de offentligt ansatte, der arbejder i kritiske funktioner, er klart: Hold jer ikke tilbage. Har du et arbejde, der kræver, at du er til stede, og har du forgæves forsøgt at finde pasning et andet sted, så kontakt din kommune og hør om mulighederne for pasning af dine børn. Vi har brug for din hjælp til at holde samfundet i gang. Og vi skal nok sørge for, at dine børn kan blive passet, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

Men det kommer også med en opfordring til forældrene om ikke at melde børnene til nødpasning, hvis de ikke møder op, som kommunerne har oplevet flere steder.

– Jeg må derfor også opfordre forældre til at give en tilbagemelding til institutionerne, hvis man har booket nødpasning og ved, at man alligevel ikke får brug for det. Så kan vi planlægge ud fra det. Vi skal nemlig også huske at passe godt på vores personale i disse tider, siger formanden. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Langt færre end de tilmeldte mødte op til nødpasning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger