Varevognen efter alt sprit var blevet rømmet fra skolerne. Foto: Gladsaxe Kommune
Varevognen efter alt sprit var blevet rømmet fra skolerne. Foto: Gladsaxe Kommune
16.03.2020 kl. 10.30

Skoler leverer håndsprit til ældreområdet

Gladsaxe Kommune har rømmet størstedelen af skolernes for håndsprit.
tekst Frederik Overby Vinding

Da Statsministeren på et pressemøde i sidste uge meddelte, at landets skoler skulle lukkes ned 14 i dage, blev der tænkt hurtigt i Gladsaxe Kommune.

Inden meldingen om, at skolerne skulle lukkes, var kommet, havde man i Gladsaxe sørget for at opruste håndspritbeholdningen på kommunens folkeskoler. Men der blev hurtigt taget en beslutning om, at alt håndsprit fra skolerne skulle sendes over til ældreområdet. Det fortæller Louise Schaleck, der er leder for skolernes kantine og teknisk service i Gladsaxe Kommune.

­– Da orienteringen om, at vi lukker ned torsdag kom, konstaterede vi, at der er ufatteligt få børn på skolerne, der skal nødpasses, mens der hang sprit overalt på skolerne. Den sprit har ældreplejen meget mere brug for, end skolerne, så det var en hurtig beslutning om at få pillet alt håndsprit ned og kørt det over i ældreplejen, hvor de har mere brug for det, siger Louise Schaleck.

Rent praktisk er det hele blevet kørt ud på et af kommunens omsorgscentre, hvorfra det bliver distribueret ud til de dele af ældreplejen, der har brug for det.

LÆS OGSÅ Alle skoler, dagtilbud og biblioteker lukkes: Kommunalt ansatte sendes hjem fra fredag

Louise Schaleck har ikke et bud på, hvor meget håndsprit, der er i varevognen, men der er blevet indsamlet sprit fra 11 af kommunens skoler. Der er dog også en 12 skole i kommunen, men den er for mere plejekrævende børn, så her er der ikke indhentet sprit. frov@kl.dk

Emneord
COVID19, Ældre, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skoler leverer håndsprit til ældreområdet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger