Foto: Morten Fauerby
Foto: Morten Fauerby
16.03.2020 kl. 14.00

KL-formand: Hundredtusindvis går stadig på arbejde i det offentlige

Det offentlige Danmark er ikke lukket ned, understreger KL-formand. Flere kommuner forklarer borgerne, at de naturligvis stadig tager sig af ældre, børn og udsatte.

Rådhuset er muligvis lukket for personligt fremmøde, og skoler og daginstitutioner er lukket ned bortset fra nødpasning. Men det betyder ikke, at det offentlige er gået i corona-dvale. Det siger KL's formand Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

– Det siges rigtig ofte i de her dage, at det offentlige Danmark er lukket ned, og at medarbejderne er sendt hjem. Men det er ikke rigtigt. Hundredtusindvis af kommunalt ansatte går på arbejde for at passe på vores børn, vores udsatte borgere, vores syge og de ældre. De fortjener, at vi husker dem, og at vi giver dem en kæmpe tak for deres store indsats, siger han.

Rundt omkring i kommunerne er der etableret forskellige nødberedskaber, som offentligt ansatte bemander. De ældre på plejehjem og i egen bolig skal stadig have personlig pleje og hjælp, forældre, der ikke kan passe deres børn selv, kan sende dem i nødpasningstilbud.

– Der er brug for, at de af vores medarbejdere, der varetager kritiske funktioner, er på arbejde. Det er klart, at man bliver hjemme, hvis man er sløj og har feber, som Sundhedsstyrelsen har meldt ud. Det ville man jo også gøre under normale omstændigheder, siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

LÆS OGSÅ Jeg troede, jeg skulle i en blå kedeldragt og feje ovre i hjørnet

– Jeg er dybt taknemmelig for, at vores medarbejdere møder op hver dag, og det er rigtig vigtigt, at vi alle sammen giver dem mest mulig opbakning. For vi kan ganske enkelt ikke klare os uden dem. Det er for eksempel sosu'erne på plejehjemmene og i hjemmeplejen, det er hjemmesygeplejersken, som skal give livsnødvendig medicin, det er sundhedsplejens besøg til for tidligt fødte, det er pædagogen, som skal passe vores børn, mens vi går på arbejde, det er socialpædagogen, som skal hjælpe borgere med et handicap igennem hverdagen.

Han peger desuden på at en lang række funktioner bliver passet af kommunalt ansatte fra hjemmekontoret.

Flere kommuner har, siden Mette Frederiksen onsdag aften fortalte, at en række funktioner blev lukket ned, brugt sociale medier til at fortælle borgerne, at der stadig er lys i den kommunale butik. Bare på en lidt anden måde.

Holbæk er her stadig, skriver kommunen.

LÆS OGSÅ Regeringen: Jobcentre skal indhente 500.000 samtaler med ledige

I Guldborgsund understreger kommunen, at alle vitale funktioner stadig er oppe at køre.

De fynske kommuner er gået sammen om en fælles melding om, at deres erhvervsservice stadig er i funktion. jki@kl.dk

Emneord
coronavirus, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL-formand: Hundredtusindvis går stadig på arbejde i det offentlige Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger