Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.03.2020 kl. 12.09

Gladsaxe hjælper virksomheder ved at fremrykke vedligeholdelse

Kommunen vil også se på, om nye projekter kan sættes i gang nu. Ikast-Brandes borgmester opfordrer til at holde fokus på bekæmpelsen af coronasmitte.

Ligesom København og en stribe andre kommuner har Gladsaxe besluttet at skynde sig at betale regningerne til leverandørerne. Men nu tager Gladsaxe endnu et skridt for give erhvervsdrivende en hjælpende hånd i coronakrisen.

Kommunen er gået i gang med at undersøge, hvor meget af den planlagte vedligeholdelse, der kan rykkes frem for at holde hjulene i gang. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse mandag.

– For det første vil vi forsøge at holde gang i de bygge- og anlægsprojekter, vi allerede har i gang. Men på en måde så håndværkerne ikke har kontakt til vores svage borgere. For det andet vil vi forsøge at få fremskyndet planlagte bygge- og vedligeholdelsesprojekter, som egentlig skulle have været i gang senere. Og for det tredje undersøger vi, om der er nogle mangler i de skoler og daginstitutioner, som nu står tomme, så vi kan få ordnet det, til gavn for både vores borgere og virksomheder, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse (S) i pressemeddelelsen.

Det er især de mindre virksomheder, Trine Græse er bekymret for.

LÆS OGSÅ Fjernet anlægsloft skaber 3.260 job
FOR ABONNENTER

– Derfor mener vi, at vi som kommune har en forpligtelse til at gøre, hvad vi kan, for at hjælpe vores virksomheder til at klare sig igennem krisen. Og vi opfordrer andre kommuner og regioner til at gøre det samme, siger hun.

Samme opfordring lyder fra formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, der søndag opfordrede kommunerne til at fremrykke renoveringsprojekter for at hjælpe de lokale virksomheder.

Det er Ikast-Brandes borgmester Ib Lauritsen (V) ikke afvisende overfor, men han mener, det er lige tidligt nok at have det fokus.

– De næste 14 dage er det vigtigste, at vi undgår smittespredning. Men lad os tage tingene i den rigtige rækkefølge. Hvis det her tager længere tid, synes jeg det er oplagt at se på det. Men jeg må også bare sige, at hvis man tror, kommunerne kan redde virksomhederne, så tager man fejl, siger han.

LÆS OGSÅ Coronakroner, anlægsloft og demografi: I dag begynder økonomiforhandlingerne

Kan kommunerne ikke både håndtere coronakrisen og holde hånden under erhvervslivet på samme tid?

– Jo, men jeg tror altså ikke, de medarbejdere, der er på arbejde, vil tage mig seriøst, hvis jeg midt i alt det her kommer og siger, at nu skal vi lige have fremrykket en masse anlægsprojekter. Desuden må jeg sige, at vi i Ikast-Brande faktisk har haft gang i mange projekter, allerede før virussen kom. Derfor har jeg faktisk ikke det store liggende i skuffen, vi lige kan rykke frem, siger Ib Lauritsen. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Anlæg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gladsaxe hjælper virksomhederne ved at fremrykke vedligeholdelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger