Foto: Skolelederforeningen
Foto: Skolelederforeningen
13.03.2020 kl. 11.55

Skoleledernes formand: Vi er stadig på dag 0

På folkeskolerne er der ro på – men det er indtil videre meget forskelligt, hvordan de håndterer situationen, vurderer Claus Hjortdal.

Det er en travl formand for Skolelederforeningen, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner fredag fanger på telefonen for at høre, hvordan han vurderer situationen på landets folkeskoler, der er under nedlukning som følge af bestræbelserne på at begrænse smitten med coronavirus.

Billedet er meget broget, fortæller Claus Hjortdal.

– Vi har skoler, hvor stort set alle elever er kommet og har fået talt om det. Andre steder er der næsten ikke kommet nogen. Det handler meget om, hvilke job forældrene har, og hvor gode muligheder de har for at arbejde hjemme, siger han.

Hvordan vurderer du, at man tackler det ude på skolerne?

LÆS OGSÅ Folkeskolen har behov for retningslinjer nu

– Der er er ro på ude på skolerne. Vi organiserer os ud af det her. Efterhånden får vi flere og flere informationer om, hvad man må og ikke må. Der kommer nogle retningslinjer fra ministeriet og KL, så jeg tror ikke, der er så mange ubesvarede spørgsmål længere. Men vi er stadig lidt på dag 0.

Nødpasningen håndteres også vidt forskelligt fra kommune til kommune. På Frederiksberg sørger man for at det foregår i små grupper på de enkelte skoler, mens man i Aarhus samler børnene for ikke at holde skoler åbne til meget få børn.

Hjemmeundervisningen er der også ved at komme styr på i de større klasser, fortæller Claus Hjortdal.

Han har en appel til forældrene her i den særlige situation:

LÆS OGSÅ Aarhus overvejer at genindføre nødundervisning

– Prøv at få noget positivt ud af det her sammen. Aktiver hinanden, gå en tur og nyd samværet med hinanden i stedet for at sidde foran hver sin skærm. mdbr@kl.dk

Emneord
Skoler, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skoleledernes formand: Vi er stadig på dag 0 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger