Lars Clement er ny kommunaldirektør i Skanderborg. (Foto: Skanderborg Kommune)
Lars Clement er ny kommunaldirektør i Skanderborg. (Foto: Skanderborg Kommune)
13.03.2020 kl. 11.06

Skanderborg ansætter ny kommunaldirektør

Skanderborg har fundet sin nye kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune.

46-årige Lars Clement bliver ny kommunaldirektør i Skanderborg Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Han har tidligere været direktør i Skanderborg, men kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune.

Lars Clement er udpeget af et enigt ansættelsesudvalg, og borgmester i Skanderborg, Frands Fischer (S) kalder ham både fagligt dygtig og en person, der matcher kommunens værdier.

– Han er fantastisk til at møde folk i øjenhøjde, og vi får en kommunaldirektør, som vægter dialogen med foreninger, borgere og erhvervsliv. Det passer rigtigt godt i forhold til vores vision Mennesker møder mennesker. Jeg er sikker på, at Lars Clement også bliver en værdifuld medspiller for samarbejdet i byrådet, siger Frands Fischer. 

Lars Clement bor i Risskov i Aarhus. Han er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet. Han startede sin karriere i det offentlige som konsulent i Aarhus Kommune. Her var han fra 2003 til udgangen af 2006, hvorefter han fik job i Hadsten Kommune. Efter kommunalreformen blev den til Favrskov Kommune, hvor han arbejdede som sekretariatschef og teknik- og kulturdirektør indtil 2015, hvor han fik et direktørjob i Skanderborg Kommune. Og nu vender han så tilbage til den østjyske kommune.

LÆS OGSÅ Vestegnskommune henter direktør på Slotsholmen

– Det var svært at rejse fra Skanderborg Kommune, da jeg blev kommunaldirektør i Mariagerfjord. Jeg vidste, at jeg gerne ville tilbage, hvis det blev muligt. I Skanderborg Kommune er tillid ikke bare noget, man taler om, men noget man giver og forventer tilbage. Det passer i den grad til min ledelsesstil og mine ledelsesmæssige værdier. Som ny kommunaldirektør vil jeg sammen med byrådet, kommunens ledere, medarbejdere, borgere og virksomheder sikre, at vi udnytter Skanderborgs potentiale som vækstkommune. Men jeg vil også arbejde hårdt for, at vi håndterer de udfordringer, der følger af væksten, og som risikerer at komme med en ny udligningsreform, fortæller Lars Clement.

Kommunaldirektørjobbet i Skanderborg bliver ledigt, fordi Lisbeth Binderup efter ni år i stillingen har besluttet sig for at blive rådgiver inden for ledelse og rekruttering.

Lars Clement tiltræder i jobbet den 1. maj. jki@kl.dk

Emneord
Ledelse, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skanderborg ansætter ny kommunaldirektør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger