Kaj Kirk og Peter Sørensen har nu forladt Dansk Folkeparti i Thisted. Ib Poulsen (yderst til højre) er nu eneste DF'er. Foto: Dansk Folkeparti/Steen Brogaard. Montage: Danske Kommuner
Kaj Kirk og Peter Sørensen har nu forladt Dansk Folkeparti i Thisted. Ib Poulsen (yderst til højre) er nu eneste DF'er. Foto: Dansk Folkeparti/Steen Brogaard. Montage: Danske Kommuner
13.03.2020 kl. 11.31

DF er nu en enmandshær i Thisted: To bliver løsgængere efter stridigheder

Ib Poulsen er nu Dansk Folkepartis eneste byrådsmedlem i Thisted – og det er han selv ude om, lyder det fra de to udbrydere.

Trods en tilbagegang lykkedes det Dansk Folkeparti at få tre medlemmer af Thisted Kommunalbestyrelse i 2017. Men nu er trioen decimeret til en enmandshær.

Kaj Kirk og Peter Sørensen har begge forladt partiet, og ifølge dem begge er årsagen til den beslutning det tilbageværende kommunalbestyrelsesmedlem Ib Poulsen, der også tidligere har været partiets fiskeriordfører i Folketinget.

Gnidningerne mellem de tre DF’ere begyndte allerede efter valget i 2013. Partiet gik til valg på ikke at lukke skoler, børnehaver og plejehjem, men skriver som led i konstitueringen under på, at man vil arbejde for en sund økonomi.

Derfor kunne man ikke sidde overhørig, at det var nødvendigt at lukke skoler, mener Kaj Kirk.

LÆS OGSÅ Job tvinger nyvalgt ud af økonomiudvalg

– Det er fint nok, at man har en overordnet politik på Christiansborg, men vi blev også nødt til at tage bestik af, hvordan situationen var, fortæller Kaj Kirk.

Han beretter om endeløse skærmydsler og et ikke-eksisterende samarbejde med Ib Poulsen. Dråben, der fik bægeret til at flyde over for ham, var, da han hørte, at Ib Poulsen på et internt DF-møde havde rakket ham og partifællen Peter Sørensen ned.

– Det gad jeg bare ikke finde mig i længere. 99 procent af dem, jeg har talt med, siden jeg meldte mig ud i forgårs, spørger mig også, hvordan jeg dog kunne være i parti med Ib Poulsen så længe, lyder det fra Kaj Kirk.

– Jeg kan ikke forsvare Ib længere. Jeg vil hellere selv melde mig ud, end jeg vil smides ud, lyder det fra Peter Sørensen.

LÆS OGSÅ KKR-formand fortsætter i Midtjylland, men næstformandsposten skifter hænder

Ib Poulsen mener derimod, at Kaj Kirk og Peter Sørensen har været umulige at samarbejde med, fordi de ikke har ført partiets politik.

– De var de afgørende stemmer ved en skolelukning, hvor de gik bag om ryggen på mig ved at stemme sammen med Venstre og Konservative, siger han.

Der er også lukket plejehjem i perioden, men det var helt nødvendigt, siger Peter Sørensen.

– Når situationen er, at vi står med 50 tomme plejehjemsboliger, må vi da gøre noget. Vi må da bruge vores sunde fornuft. Hvad der kan forklares, kan forsvares. Jeg har ikke lavet noget, jeg ikke kunne forklare eller forsvare, siger han.

LÆS OGSÅ Viceborgmester sygemeldt på ubestemt tid

Parterne er dog enige om, at der ikke har været noget samarbejde. Ifølge Ib Poulsen fungerede gruppen kun godt de første måneder af valgperioden.

– Jeg har ikke haft tillid til dem, siger han.

Det lyder lidt som om, at det måtte komme til et brud. Kom det bag på dig?

– Det kom faktisk bag på mig, at det sker lige nu. Vi har ikke haft nogle sager i byrådet den seneste tid, hvor vi har været uenige. Men det har været svært at få indflydelse sammen med de to. Derfor ser jeg fremad nu, og vi glæder os til at gå til kommunalvalg og føre samme politik efter valget, som vi lover i valgkampen, siger Ib Poulsen.

LÆS OGSÅ Aalborg-borgmester er sygemeldt med stress

Han opfordrer Kaj Kirk og Peter Sørensen til at nedlægge deres mandater. Men de agter at fortsætte som løsgængere perioden ud. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF er nu en enmandshær i Thisted: To bliver løsgængere efter stridigheder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger