Borgmester Ole Bollesen (S) ærgrer sig over situationen. Foto: Socialdemokratiet
Borgmester Ole Bollesen (S) ærgrer sig over situationen. Foto: Socialdemokratiet
12.03.2020 kl. 10.24

Syddjurs’ budget er overskredet med 34 millioner kroner

Kommunen foretager nu en opbremsning for at råde bod på overskridelserne.

Den økonomiske situation i Syddjurs Kommune er alvorlig, og det er nødvendigt med en opbremsning for at sikre, at budgettet holder i år.

Det sker efter at den seneste regnskabsstatus viser en række overskridelser af budgettet på samlet 34 millioner kroner. Det er særligt på social-, familie- og beskæftigelsesområdet, der er brugt flere penge end budgetteret.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

– Det er selvfølgelig meget utilfredsstillende med flere overskridelser i regnskabet for 2019. Selv om der kan være naturlige forklaringer med flere borgere vi skal drage omsorg for, så er det dybt alvorligt for kommunens samlede økonomi. Det betyder, at vores fokus på budgetoverholdelse for 2020, særligt på de økonomisk pressede områder, bliver ekstra vigtigt, lyder det fra borgmester Ole Bollesen (S).

LÆS OGSÅ Borgmester: Mit første budget uden besparelser

Politikerne i Syddjurs har tidligere tilført social-, familie- og beskæftigelsesområdet ekstra 29 millioner kroner, men det har altså ikke været tilstrækkeligt.

Som følge af overskridelserne er kommunens kassebeholdning presset. Politikerne havde budgetteret med et kassetræk på 100 millioner kroner, men det bliver altså nu på 134 millioner kroner.

I et notat om situationen estimerer forvaltningen, at kassebeholdningen ved udgangen af året vil være nede på 50 millioner kroner, hvilket beskrives som ”kritisk lavt”. Ifølge kommunens økonomiske politik bør kassebeholdningen være på 200 millioner kroner.

På kort sigt vil den økonomiske opbremsning ramme anlæg, ansættelser og serviceniveauer.

LÆS OGSÅ Første gang i syv år: Alle partier med i budgettet i Aabenraa

– Jeg har ligesom resten af byrådet et stærkt ønske om, at der ikke kommer budgetoverskridelser i 2020, derfor vil vi, når den kortsigtede plan er på plads, også lave et servicetjek af vores organisation, ledelseskæde og budgetproces, siger Ole Bollesen.

Det endelige regnskab for 2019 bliver behandlet på et byrådsmøde i april. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Syddjurs’ budget er overskredet med 34 millioner kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger