Foto: Centers for Disease Control and Prevention, part of the United States Department of Health and Human Services/Wikimedia Commons
Foto: Centers for Disease Control and Prevention, part of the United States Department of Health and Human Services/Wikimedia Commons
11.03.2020 kl. 09.28

Medarbejder på plejehjem smittet med coronavirus: Alle beboere er i karantæne

En medarbejder på Plejehjemmet Hørgården i Aarhus er testet positiv for coronavirus. Beboerne er nu kommet i karantæne i deres boliger og bliver testet.
tekst Mads Brandsen

Tirsdag eftermiddag blev en nattevagt på Plejehjemmet Hørgården i Risskov testet positiv for coronavirus. Vedkommende har ikke været ude at rejse, og er derfor formentlig blevet smittet af en mødedeltager.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er første gang herhjemme, at en medarbejder på et plejehjem er blevet smittet.

– Straks vi blev vidende om det, kontaktede vi den fælles myndighedshotline og satte flere ting i værk for at sikre vores beboere og medarbejdere, siger Vibeke Dahmen, viceområdechef, Område Nord.

LÆS OGSÅ Aftale åbner for besøg på plejehjem: KL undrer sig over dokumentationskrav

Der er som sagt tale om en medarbejder, der arbejder fast om natten, og som derfor kan have bragt smitte med sig til beboerne. Alle beboere er derfor kommet i karantæne i deres egne boliger.

Artiklen fortsætter efter videoen

 

Kommunen har samarbejde med infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, og alle beboerne bliver testet for smitte. Samtidig har plejehjemmet haft besøg af Styrelsen for Patientsikkerhed, der har meldt tilbage, at planen for foreløbige tiltag er god.

LÆS OGSÅ Aarhus sætter penge af til coronakoncerter på plejehjem

– Alle pårørende er blevet kontaktet omgående og opfordret til ikke at aflægge besøg hos beboerne grundet mistanke om coronavirus, og det gælder også for alle andre aftaler beboerne har, såsom frisør, fodterapeut m.m., siger Vibeke Dahmen.

Samtidig opfordres medarbejderne til ikke at være i tæt fysisk kontakt med deres familier indtil videre. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Sundhed, Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Medarbejder på plejehjem smittet med coronavirus: Alle beboere er i karantæne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger