Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.03.2020 kl. 13.44

KL: Der er brug for mere hastelovgivning

Kommunerne kan havne i en række uheldige situationer, hvis ikke Folketinget vedtager yderligere hastelovgivning, lyder det fra KL.

Der er brug for hastelovgivning på en række kommunale områder – og ikke kun på sundhedsområdet, som statsminister Mette Frederiksen (S) lagde op til tirsdag. 

Det mener KL, der nu opfordrer regeringen til også at vedtage ny lovgivning, der sikrer, at kommunerne kan træffe de nødvendige beslutninger uden uheldige følgevirkninger. 

– Vi står i en ekstraordinær situation, hvor vi alle er nødt til at handle anderledes, end vi er vant til. Der er ingen tvivl om, at det her kan blive et stort indgreb i borgernes og medarbejdernes hverdag og en stor udfordring for mange. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at inddæmme smitten og følge de tiltag, der kommer fra regeringen og sundhedsmyndighederne, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse og fortsætter: 

– Vi har derfor brug for, at Folketinget hurtigst muligt også vedtager ny lovgivning, der sikrer, at vi kan handle fornuftigt i kommunerne – uden at bryde loven, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ KL opfordrer regeringen til national plan for værnemidler

Ved aflysning af undervisningen i folkeskolen har kommunerne pligt til at sørge for erstatningsundervisning. Det kan betyde, at eleverne – når skolerne åbner igen – skal gå i skole hver weekend frem til sommerferien for at indhente det forsømte.

Og når en børnehave lukker har kommunerne pligt til at sørge for alternativ pasning. Det kan betyde, at kommunerne tvinges til at betale forældre, så de kan finde alternative pasningsmuligheder. 

Endelig efterspørger KL, at kommunerne på ældreområdet kan afvige fra den normale visitation til rengøring og praktisk hjælp, så personalet kan bruge kræfterne på de mest syge. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: Der er brug for mere hastelovgivning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger