Foto: Statsministeriet
Foto: Statsministeriet
11.03.2020 kl. 20.57

Alle skoler, dagtilbud og biblioteker lukkes: Kommunalt ansatte sendes hjem fra fredag

Statsministeren slår fast, at Danmark nu er i en ny fase i kampen mod coronavirus.

I bestræbelserne på at bekæmpe spredningen af coronavirus rykker Danmark fra fredag tættere på at lukke helt ned. 

Alle skoler, dagtilbud og biblioteker lukker i foreløbig to uger, og private skoler institutioner opfordres kraftigt til også at lukke. Det træder i kraft fra mandag, hvor kommunerne ventes at have nødpasning klar.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde torsdag aften.

– Vi har bevæget os videre mod den næste fase, hvor smitten ikke kun kommer fra dem, der har rejst – og derfor skal vi tage stærkere midler i brug. Det kan kun lykkes, hvis alle gør det. Derfor må alle nu være klar over situationens alvor, sagde statsministeren.

LÆS OGSÅ Borgmester: Automatiseret nedlukning virker ikke

Samtidig med lukningerne bliver alle kommunalt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner – eksempelvis på sundheds- og ældreområdet – sendt hjem fra arbejde fredag i foreløbig to uger. De skal så vidt muligt arbejde hjemmefra og vil uanset hvad få løn i hele perioden.

Ældrecentre og sygehuse opfordres til at begrænse antallet af besøg mest muligt.

– Det bliver hårdt. Situationen kommer til at stille store krav til os alle sammen, siger statsminister Mette Frederiksen om situationen. 

I en pressemeddelse bakker KL op om regeringens tiltag: 

LÆS OGSÅ Medie: Nødbekendtgørelse på social- og sundhedsområdet er på vej

– Det er en klog beslutning at begrænse de offentlige rum, hvor borgernes samles, så vi kan forsøge at imødegå smitten. Vi er i tæt dialog med de statslige myndigheder, så vi kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt får det her til at virke i praksis, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

Udover lukningerne af en række offentlige arbejdspladser og institutioner kommer regeringen også til at stramme op på reglerne for større forsamlinger. Fremover vil alle arrangementer med mere end 100 deltagere blive forbudt. mdbr@kl.dk

Opdateret kl. 22.13 med kommentar fra KL's formand.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alle skoler, dagtilbud og biblioteker lukkes: Kommunalt ansatte sendes hjem fra fredag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger