Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.03.2020 kl. 12.54

Lokalliste ryger ud af byråd: Begge politikere er ekskluderet

Lokallisten Varde er fortid i Varde Byråd, efter at begge partiets byrådsmedlemmer er blevet smidt ud af partiet.
tekst Mads Brandsen

Bestyrelsen for Lokallisten i Varde besluttede mandag at ekskludere listens to byrådsmedlemmer, Tom Arnt og Henrik Vej Kastrupsen.

Ifølge Ugeavisen Varde, der har modtaget en pressemeddelelse fra partiet, skyldes eksklusionen, at byrådsmedlemmerne ikke har ført Lokallistens politik, når det kommer til blandt andet skolestruktur.

– Vi er bange for, at økonomien ikke hænger sammen. Som eksempel er der lige kommet en ekstra regning på otte millioner kroner til ombygning af Varde Fritidscenter. Borgmesteren siger i JydskeVestkysten, at vi bare kan låne nogle flere penge, men det er ikke Lokallistens politik, hedder det i pressemeddelelsen fra Lokallistens bestyrelse.

Lokallistens formand Jens Erik Mathiasen lægger ikke skjul på, at han er ærgerlig over situationen.

LÆS OGSÅ Partihop: LA findes ikke mere på Københavns Rådhus

– Jeg har prøvet at samle trådene mellem politikerne og baglandet det sidste halve år. De andre har kaldt os et protestparti, men det er vi ikke. Vores politik er grundlæggende, at vi gerne have flere penge ud til de små lokalsamfund. Vi bor 38.000 borgere uden for Varde by, og vi vil i Lokallisten ikke være med til, at landsbyerne dør, siger han til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Derfor skabte det konflikt internt i listen, da byrådsmedlemmerne gav grønt lys til byggeriet af en ny folkeskole i Varde.

– Selvfølgelig skal vi lave kompromiser, men man skal jo huske, hvad man selv mener, siger Jens Erik Mathiasen.

Sådan ser den nu forhenværende gruppeformand for Lokallisten i Varde, Henrik Vej Kastrupsen ikke helt på situationen. Overfor JydskeVestkysten afviser han, at han og byrådskollegaen Tom Arnt har ført en anden politik end den, Lokallisten gik til valg på.

LÆS OGSÅ Endnu en DF'er forlader partiet

– Nej, det, som jeg kan se, er, at vores bagland har haft svært ved at forstå – og det tror jeg er svært at forstå, når man ikke sidder i byrådet – at hvis man konsekvent fører en konfrontatorisk stil i byrådet mod alt, så er det svært at etablere et samarbejde i byrådet. I politik er der ”give and take”, siger han.

Lokallisten agter at stille op igen til kommunalvalget i 2021 og er i øjeblikket ved at finde kandidater. Det ene af de to ekskluderede byrådsmedlemmer, skriver i et læserbrev i JyskeVestkysten, at han ikke er på vej over i et andet parti. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lokalliste ryger ud af byråd: Begge politikere er ekskluderet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger