Foto: Ann Fredriksen/NTB/Ritzau Scanpix
Foto: Ann Fredriksen/NTB/Ritzau Scanpix
10.03.2020 kl. 10.20

Byrådsmedlemmer holder fast i Alternativet

Blandt Alternativets 16 byrådsmedlemmer holder i hvert fald de 13 fast i medlemskabet.

Mandag var en både usædvanlig dag for Alternativet.

Partiets stifter Uffe Elbæk forlod partiet sammen med tre af folketingsmedlemmerne, hvilket betyder, at kun politisk ordfører Torsten Gejl er tilbage som repræsentant for Alternativet på tinge. 

Partiet er dog fortsat repræsenteret i landets byråd, viser en kortlægning, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har foretaget. 

Blandt de 13 af de 16 byrådsmedlemmer i partiet, som vi har været i kontakt med, eller som mandag har opdateret deres sociale medier, overvejer ingen af dem at forlade partiet. 

LÆS OGSÅ København forbyder el-løbehjul

Alternativets borgmester på Fanø, Sofie Valbjørn, siger til TV Syd, at hun bliver.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over, at folketingsmedlemmerne, der har trukket sig, ikke har kunnet bakke op om det valg, som er truffet i medlemsdemokratiet. Men det ændrer ikke noget ved min position, siger hun.

Liv Gro Jensen, der repræsenterer Alternativet i Aarhus Byråd, skriver på Facebook, at det har været hårdt.

– Men vi er sammen. Og vi minder hinanden om, at der virkelig er brug for os i Aarhus, skriver hun ledsaget af et billede af hende selv og to partifæller.

LÆS OGSÅ Eksborgmester er medstifter af Frie Grønne: København er ikke grøn, men kulsort

Mira Issa Bloch, der udgør den grønne enmandshær i Skanderborg Byråd, deler et billede af sig selv og politisk leder Josephine Fock på Facebook.

– Alternativet er stadigvæk mit parti. Jeg tror stadigvæk på vores fantastiske projekt, og jeg har fuld tillid til Josephine. Jeg synes, det er ærgerligt, at de fire folketingsmedlemmer ikke har ville give det en chance, men jeg ønsker dem alt mulig godt fremover.

I Albertslund skriver byrådsmedlem Kenni Gosmann i en længere Facebook-opdatering, at han også forbliver medlem.

– Jeg fortsætter i Å som den idealist jeg er. Med et STORT fornyet håb om, at alternativet reelt har en chance for at blomstre op fra sit oprindelige fundament.

LÆS OGSÅ Efter intern ballade: Byrådsmedlem trækker sig som folketingskandidat

Mads Holdgaard sidder som det eneste medlem for Alternativet i Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse.

– Jeg er stadig medlem. Men jeg har ikke yderligere kommentarer, før vi har haft et møde i vores lokalforening i weekenden, siger han.

I København bliver Kåre Traberg Smidt i partiet, bekræfter han i en sms. Han støtter Josephine Fock.

Partifællen Kim Hjerrild fortæller også, at han fortsat er medlem af partiet. Han fortæller desuden, at gruppen på Københavns Rådhus, der foruden ham selv og Kåre Traberg Smidt også tæller kultur- og fritidsborgmester Fransiscka Rosenkilde og to øvrige medlemmer, holder møde tirsdag formiddag for at drøfte situationen. Derfor har han ikke flere kommentarer før senere tirsdag.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem skal vikariere for Abildgaard

Mette Foged, der er byrådsmedlem i Syddjurs, render heller ikke af pladsen.

– Jeg er personligt rigtig ked af den situation, for vi vil jo i sidste ende alle det samme: at arbejde for et grønnere og mere menneskeligt Danmark. Det har dog ingen betydning for mit medlemskab af Alternativet. Jeg bakker op om vores medlemsdemokrati og dermed op om Josephine Fock som politisk leder. Det er nu tid til at samle sig og tid til, at vi får baglandet og alle vores medlemmer i tale. Så vi kan få vores gode og visionære politik på dagsordenen igen, skriver hun på Facebook.

I Thisted har kommunalbestyrelsesmedlem Joachim Kjeldsen også partibogen intakt.

– Jeg er stadig medlem. Alternativet som politisk projekt er for mig det samme, som det hele tiden har været. Det er det, jeg arbejder for til daglig, og det har jeg tænkt mig at blive ved med, siger han.

LÆS OGSÅ Klimaplan baner vejen for grønnere energi

Hans partifælle i Vordingborg Kommunalbestyrelse, Ann Busch, bliver også under de grønne faner.

– Selvfølgelig, siger hun og fortsætter:

– Jeg kan ikke se, at min verden er meget anderledes, end den var i går. Jeg er valgt som den grønne stemme. Vores dogmer og vores politik er jo den samme. Jeg fortsætter samarbejdet med de andre byrådsmedlemmer i landet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de tre byrådsmedlemmer fra hhv. Bornholm, Odense og Frederiksberg. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Boet efter Brixtofte skal gøres op
Emneord
Byråd, Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlemmer holder fast i Alternativet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger