Foto: Dragør Kommune
Foto: Dragør Kommune
09.03.2020 kl. 09.01

Dragørs tidligere borgmester er død

Allan Holst (S) sov stille ind fredag, 65 år gammel.
tekst Mads Brandsen

Allan Holst (S), der var borgmester i Dragør fra 2006 til 2014 og aktuelt viceborgmester og formand for by-, erhverv- og planudvalget, døde fredag efter længere tids sygdom.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed mister byen en ildsjæl, der gennem 30 år var været dybt involveret i det politiske liv. Han blev første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 1990 og sad i to perioder frem til 1998. I 2001 stillede han ikke op, men vendte tilbage i 2005. Efter valget samlede han opbakning bag sig selv som borgmester – som den første socialdemokratiske i Dragør i 16 år.

Allan Holst overdrog i 2014 borgmesterposten til Eik Dahl Bidstrup (V), der roser sin tidligere modstander:

LÆS OGSÅ V-ballade får byrådsveteran til at sige farvel og tak efter 23 år

– Jeg har altid næret en dyb respekt for Allan. Han var et ordentligt menneske – både som person og politiker – og engageret lige til det sidste. Vi havde alle håbet, at han ville vinde over sygdommen. Det er et smerteligt tab for hans familie, men også et stort tab for Dragør Kommune, siger han i pressemeddelelsen.

I sit civile liv var Allan Holst uddannet socialformidler og arbejdede senest som afdelingsleder ved Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer ved Københavns Universitet.

Han efterlader sig sin hustru Inge, tre voksne børn og børnebørn. mdbr@kl.dk

Emneord
Navne, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dragørs tidligere borgmester er død Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger