Foto: Horsens Kommune
Foto: Horsens Kommune
09.03.2020 kl. 12.51

Borgmester til regeringen: Vi har brug for et påbud – ikke en anbefaling

Arrangørerne har brug for helt rene linjer, så de kan få erstatning som følge af aflysninger som følge af coronavirus, siger Horsens’ borgmester Peter Sørensen (S).

Der bliver ingen krimimesse i Fængslet Horsens sidst på måneden. Det meddeler Horsens Kommune mandag. Det er også tvivlsomt, om Bryan Adams’ to koncerter i Forum Horsens i næste uge bliver til noget.

Der er plads til 4.000 siddende gæster i Forum Horsens – og dermed langt flere end de maksimalt 1.000, som er den grænse, regeringen anbefaler arrangører at holde sig under for at mindske smitten med coronavirus.

Og netop ordet ”anbefaler” er hele problemet ved regeringens håndtering af sagen, lyder det fra Horsens’ borgmester Peter Sørensen (S). Mens han er godt tilfreds med det lederskab, statsministeren og regeringen har udvist i de seneste uger, hvor meget har handlet om coronavirus, mener han, der mangler noget.

– Der er enormt mange afledte effekter af, at man kommer med en anbefaling og ikke et påbud. Selv om erhvervsministeren gene vil kigge på det, ændrer det jo ikke på, at en lang række virksomheder har kontrakter, der rækker langt ud over Danmarks grænser. De står rigtig skidt med en anbefaling, siger Peter Sørensen.

LÆS OGSÅ Aktuelt
FOR ABONNENTER

Når der i løbet af weekenden har været gennemført større arrangementer trods anbefalingen, ser han det som et udtryk for, at arrangørerne ellers ville knække nakken økonomisk. For at dække tabene, kræver forsikringsselskaber, at der er tale om et påbud. 

– Derfor appellerer jeg kraftigt til, at regeringen påtager sig ansvaret og udsteder et påbud. Det vil stille alle arrangører bedre. Som det er nu, står de i en helt forfærdelig juridisk situation, siger Peter Sørensen.

Det er endnu for tidligt at sige, hvad aflysningen af krimimessen kommer til at koste arrangøren, Horsens Kommunes biblioteker. Men regningen lander ifølge borgmesteren på mellem en halv og en hel million kroner. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester til regeringen: Vi har brug for et påbud – ikke en anbefaling Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger